Τρίτη 22 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Εκτροπα στη Λευκάδα

Η βία και τα έκτροπα μεταξύ οπαδών, για μια ακόμη φορά, σημάδεψαν μια αθλητική διοργάνωση, δείχνοντας με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι το πρόβλημα δεν αφορά μόνο το ποδόσφαιρο, αλλά οι ρίζες του φτάνουν στις νοοτροπίες και τις λογικές που καλλιεργεί σήμερα το οικοδόμημα του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού. Λογικές που θέλουν ακόμα και τη διεξαγωγή ενός αγώνα μπάσκετ γυναικών να αποτελεί άλλη μια ευκαιρία για... μάχες ανάμεσα στους στρατούς των οργανωμένων οπαδών, αποτέλεσμα των όσων επιφέρει η γενικότερη, σε επίπεδο επιχειρηματιών, σύγκρουση αντίπαλων συμφερόντων και ανταγωνισμών στο πρόσφορο έδαφος ενός αθλητισμού - προϊόν για κέρδος.

Συγκεκριμένα, η διοργάνωση του φάιναλ φορ του Κυπέλλου γυναικών στη Λευκάδα αμαυρώθηκε από σοβαρά επεισόδια μεταξύ οπαδών που έγιναν ξημερώματα Κυριακής, ημέρας που το απόγευμα θα διεξαγόταν ο τελικός της διοργάνωσης μεταξύ Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού. Αγνωστοι (φερόμενοι ως οπαδοί των «πρασίνων» παρά το γεγονός ότι δεν φορούσαν διακριτικά), με σχέδιο που θύμισε ...πολεμική επιχείρηση, μετέβησαν με ιδιωτικά ΙΧ στην πόλη της Λευκάδας μέσω της πλωτής γέφυρας του νησιού και επιτέθηκαν σε ξενοδοχείο όπου διέμειναν λιγοστοί οπαδοί του Ολυμπιακού. Αποτέλεσμα να υπάρξουν μάχες σώμα με σώμα, ρίψη αντικειμένων και μολότοφ, επτά τραυματίες, σοβαρές υλικές ζημιές, ενώ κάποιες ώρες αργότερα έγιναν 6 συλλήψεις. Χαρακτηριστικό του οργανωμένου σχεδίου που υπήρχε είναι ότι οι άγνωστοι φρόντισαν να ακινητοποιήσουν τους υπευθύνους της γέφυρας, προκειμένου αυτή να παραμείνει ανοικτή, ώστε να εξασφαλιστεί η διαφυγή τους.

Την ίδια ώρα, πολλή συζήτηση γίνεται για τα μέτρα ασφαλείας, αφού, παρά το γεγονός ότι αυτά ακόμα και από τους υπεύθυνους της Ομοσπονδίας θεωρήθηκαν υπερβολικά για τέτοιου είδους διοργάνωση, ωστόσο φαίνεται ότι δεν απέδωσαν στο ελάχιστο. Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Λευκάδας, παρά το γεγονός ότι αρχικά είχε χαρακτηρίσει το συμβάν μικροεπεισόδια, στη συνέχεια επανήλθε, μέσω των social media, τονίζοντας πως η μισή αστυνομική δύναμη αποχώρησε μετά τους ημιτελικούς της Παρασκευής.

Στο αγωνιστικό μέρος, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 63-60 του Παναθηναϊκού και κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο σε επίπεδο γυναικείου μπάσκετ, ενώ στο μικρό τελικό ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Αθηναϊκό 66-58.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ