Σάββατο 20 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Νέες πρωτοβουλίες με αιχμή το Ασφαλιστικό

Αποφάσεις και προετοιμασίες για 48ωρη απεργία εάν η κυβέρνηση φέρει το νομοσχέδιο στη Βουλή

Από παλιότερη κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Εργασίας για το Ασφαλιστικό

Eurokinissi

Από παλιότερη κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Εργασίας για το Ασφαλιστικό
Με κινητοποιήσεις, συσκέψεις και άλλες πρωτοβουλίες συνεχίζουν τη δράση τους, με αιχμή την επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, απευθύνοντας κάλεσμα κλιμάκωσης του αγώνα σε όλα τα σωματεία και τους φορείς, με 48ωρη πανεργατική πανελλαδική απεργία στην περίπτωση που η κυβέρνηση φέρει το νομοσχέδιο στη Βουλή.

Σ' αυτή την κατεύθυνση, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής προχωρά στις εξής πρωτοβουλίες τις επόμενες μέρες: Την Τετάρτη 24/2, την Πέμπτη 25/2 και την Παρασκευή 26/2 τα σωματεία των δήμων θα προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις. Την Τετάρτη 24/2 καλεί σε σύσκεψη ΔΣ και εργαζομένων στα γραφεία του Συνδικάτου για το Ασφαλιστικό και ιδιαίτερα για τα ΒΑΕ. Ακόμα, την Πέμπτη 25/2 οργανώνει σύσκεψη με τους εργαζόμενους στις Κοινωνικές Δομές και την Τρίτη 1/3 σχεδιάζει παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στο υπουργείο Εργασίας, στις 2 μ.μ., με αιχμή το Ασφαλιστικό και τα ΒΑΕ.

Αντίστοιχο πρόγραμμα δράσης έχει αποφασίσει η Ενωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, με τους εξής βασικούς σταθμούς: Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, ενάντια στο αντιασφαλιστικό σχέδιο, την Παρασκευή 26/2, στις 6.30 μ.μ., μαζί με αυτοαπασχολούμενους λογιστές που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ. Τέλος, καλεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 2/3.

Απόφαση συμμετοχής στην 48ωρη απεργία πήρε η Γενική Συνέλευση του ΚΕΣΕΝ Μηχανικών, την περασμένη Πέμπτη. Παράλληλα, οι μετεκπαιδευόμενοι στο ΚΕΣΕΝ αποφάσισαν να ζητήσουν συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως ελλείψεις βιβλίων και εκπαιδευτικού προσωπικού, υποδομής και κτιριακών εγκαταστάσεων, καθυστέρηση στην καταβολή του επιδόματος φοίτησης κ.ά.

Σύσκεψη οργανώνει η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ τη Δευτέρα 22/2, στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Βόλου, ενώ τα σωματεία Ιδιωτικής Υγείας Αθήνα και Πειραιά καλούν τους εργαζόμενους του κλάδου σε σύσκεψη την Πέμπτη 25/2, στις 5 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Πρωτοβουλίες αναλαμβάνουν επίσης Λαϊκές Επιτροπές, μαζικοί φορείς και Συνταξιουχικές Ενώσεις. Συγκεκριμένα, σε συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Αντωνίου σήμερα Σάββατο, στις 11 π.μ. και πορεία στο Δημαρχείο καλεί η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου.

Κινητοποίηση την Πέμπτη 25/2 ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο οργανώνουν και οι Λαϊκές Επιτροπές Αιγάλεω και Χαϊδαρίου και μαζικοί φορείς της Αγίας Βαρβάρας. Καλούν σε συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο ΙΚΑ (Περικλέους) στο Αιγάλεω και στη συνέχεια σε πορεία στα γραφεία του ΟΑΕΕ στην πλατεία Δαβάκη (Ιερά Οδός 310).

Επίσης, τη Δευτέρα 22/2, στις 7.30 μ.μ., στον κινηματογράφο «Αλέκα», θα γίνει εκδήλωση - συζήτηση με πρωτοβουλία της Λαϊκής Επιτροπής Ζωγράφου και με θέμα τον αντιασφαλιστικό νόμο της κυβέρνησης. Τέλος, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις στην περιοχή της Θεσσαλίας οργανώνουν σύσκεψη των ΔΣ τη Δευτέρα 22/2, στις 11 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org