Πέμπτη 18 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Στον «αέρα» οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης

Αντιμέτωποι με το να βρεθούν άμεσα χωρίς δουλειά είναι 450 περίπου εργαζόμενοι στα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ), μετά από την απόφαση να κλείσουν τα προγράμματα στα τέλη Φλεβάρη. Προχτές, προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του Ινστιτούτου Διά Βίου Εκπαίδευσης και σε παραστάσεις διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας. Ζητούν να δοθεί παράταση στα προγράμματα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ μέχρι το καλοκαίρι, ενώ εκφράζουν σοβαρές ανησυχίες και σε ό,τι αφορά την υπόσχεση για επαναλειτουργία των ΚΔΒΜ απ' το Σεπτέμβρη του 2016, σημειώνοντας πως «απ' τα πρώτα στοιχεία του νέου σχεδιασμού που γνωστοποιήθηκαν, προκύπτει ότι καταργείται το 70% των θέσεων στελεχών που υπηρετούσαν μέχρι τώρα στα ΚΔΒΜ, με προφανείς αρνητικές συνέπειες για την ποσοτική και ποιοτική ανάπτυξη του έργου».

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «Βύρωνας» και του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών. Χαιρετίζοντας τον αγώνα των εργαζομένων, το ΔΣ του «Βύρωνα» σημειώνει μεταξύ άλλων πως «η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά το κλείσιμο και άλλων ευρωπαϊκά χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων ("Διάπολις", "Οδυσσέας" κ.ά.) και τις αόριστες υποσχέσεις για επαναλειτουργία τους όταν και εφόσον το επιτρέψουν οι σχεδιασμοί της ΕΕ, όπως υλοποιούνται μέσω ΕΣΠΑ (...) Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στα χνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων, συνεχίζει πιστά την εφαρμογή της πολιτικής που εναλλάσσει παλιούς και νέους εργαζόμενους στην ανεργία, με συμβάσεις έργου που ξεχαρβαλώνουν τα εργασιακά δικαιώματα. Η ζωή και οι ανάγκες των εργαζομένων δεν μπορούν να χωρέσουν στις εκάστοτε επιλογές των κυβερνήσεων και της ΕΕ, το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά είναι αδιαπραγμάτευτο!».

Ερώτηση στη Βουλή για το θέμα κατέθεσε χτες το ΚΚΕ, ζητώντας την απρόσκοπτη συνέχιση του προγράμματος σε όλα τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης, ώστε να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ