Κυριακή 14 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Δυναμώνουμε την οργάνωση στα μπλόκα και στα χωριά

Αποσπάσματα από την ομιλία του Βαγγέλη Μπούτα

Ο Βαγγέλης Μπούτας
Ο Βαγγέλης Μπούτας
Μιλώντας στη συγκέντρωση, ο Βαγγέλης Μπούτας σημείωσε, ανάμεσα σε άλλα: «Οι αγρότες ξέρουμε ότι σύμμαχοί μας είναι τα λαϊκά στρώματα. Οι αγρότες από μόνοι μας δεν μπορούμε να σηκώσουμε το βάρος αυτού του αγώνα. Οφείλουμε να είμαστε εργατιά - αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά. Κυβέρνηση και παπαγαλάκια προσπάθησαν να παίξουνε το παιχνίδι του "διαίρει και βασίλευε". Δεν τους πέρασε. Δεν μπόρεσαν να στρέψουμε τα λαϊκά στρώματα εναντίον μας».

Σε άλλο σημείο, αναφέρθηκε αναλυτικά στα αιτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς, όπως αυτά καταλήχθηκαν στη μεγάλη πανελλαδική σύσκεψη με πρωτοβουλία του Μπλόκου της Νίκαιας και με αιχμή την άμεση απόσυρση του σχεδίου - λαιμητόμου για το Ασφαλιστικό και βέβαια των φορολογικών μέτρων που πνίγουν τη μικρομεσαία αγροτιά.

Είπε, μεταξύ άλλων: «Οι Αγροτικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες πρέπει να ενισχυθούν σε κάθε χωριό και κάθε νομό, να βρίσκονται σε συνεχή δράση και επαφή με τους αγρότες. Ενα χρόνο παλεύουμε τώρα με συνεχείς παρεμβάσεις, για να καταφέρουμε να φτάσουμε σήμερα να αναπτυχθεί αυτό το μεγάλο αγροτικό κίνημα». Αναφερόμενος στη στήριξη από δημάρχους και νομάρχες, τόνισε με έμφαση: «Οσοι μάς στηρίζουν να το κάνουν με τα αιτήματα που έχουμε εμείς και όχι να ζητάνε να τα αλλάξουμε».

Καταλήγοντας, υπογράμμισε: «Πρέπει να ανοίξουμε το δρόμο ώστε εμείς που παράγουμε να κάνουμε και κουμάντο στη ζωή μας. Δηλώνουμε ότι ο αγώνας μας συνεχίζεται. Από Δευτέρα μαζευόμαστε στα μπλόκα να συζητάμε για την πορεία του. Κλιμακώνουμε την πάλη μας».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org