Κυριακή 14 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Εργάτες - αγρότες στήνουμε μπλόκο στην αντιλαϊκή πολιτική

Σημεία από το χαιρετισμό του Βασίλη Σταμούλη στο χτεσινό συλλαλητήριο

Ο Βασίλης Σταμούλης
Ο Βασίλης Σταμούλης
Χαιρετίζουμε την απόφασή σας να μπλοκάρετε την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, να πετάξει εκτός παραγωγής τη φτωχομεσαία αγροτιά, το ότι αποφασίσατε σήμερα να έρθετε στην Αθήνα ως αγωνιστές αγρότες και όχι αύριο, ξεκληρισμένοι στις ουρές των ανέργων.

Σήμερα όχι μόνο εξουδετερώνουμε την άθλια προπαγάνδα τους και τον «κοινωνικό αυτοματισμό», αλλά με μια φωνή τους λέμε: «Μην τολμήσετε να φέρετε για ψήφιση το νόμο - λαιμητόμο». Μπορούμε σήμερα πιο καθαρά να δούμε τι φταίει, «τι έχουν τα έρμα και ψοφάν;». Γιατί εμείς στον κλάδο της Κλωστοϋφαντουργίας, του Ιματισμού και του Δέρματος και οι αγρότες και κτηνοτρόφοι που παράγετε την πρώτη ύλη, το βαμβάκι, το μαλλί, το δέρμα, οδηγούμαστε στην εξαθλίωση, την ανεργία, τις συντάξεις πείνας, τη δουλειά μέχρι τον τάφο; Ποιος κερδίζει;

Οι εμποροβιομήχανοι και του δικού μας κλάδου, μέσα από Σύνδεσμο Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών, δεν είναι που ενέκριναν πρώτοι το σχέδιο της κυβέρνησης και ζητάνε να ολοκληρωθεί γρήγορα η αξιολόγηση του προγράμματος; Αυτοί έχουν να παίρνουν. Για τα κέρδη τους κόπτονται. Πέρα από τις ενισχύσεις και τα κίνητρα που εμείς θα πληρώσουμε, εξασφαλίζουν ότι θα παίρνουν από εσάς μισοτιμής το βαμβάκι και θα έχουν εργάτες με τσακισμένα δικαιώματα. Να δουλεύουμε γι' αυτούς εργάτες και αγρότες, ήλιο με ήλιο και χωρίς Κοινωνική Ασφάλιση.

Πώς θα απαλλαγούμε από την ανεργία, αν δεν βγάλουμε αυτούς, το ζυγό τους, από το σβέρκο μας; Αρκετά πληρώσαμε. Να πληρώσουν αυτοί και το κράτος τους. Εμείς, στο χωράφι και το εργοστάσιο, που με τα χέρια και το μυαλό μας παράγουμε τον πλούτο, γνωρίζουμε τι σημαίνει «μια γροθιά», ότι η δύναμή μας πολλαπλασιάζεται, αν γίνουμε μια γροθιά εργατιά, αγροτιά, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, νεολαία, συνταξιούχοι. Η συμμαχία μας θα φέρει αποτελέσματα για εμάς. Αυτή είναι η πραγματική μας ελπίδα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οταν σφίξουμε τα χέρια οι λαοί αυτής της Γης...(2/12/2012)
Δεν θα μας ρίξουν στο σκοτάδι!(22/9/2011)
Για μάχη και για ζωή...(20/2/2011)
Θέλουν «πράσινη» εκμετάλλευση και κερδοφορία(2/10/2009)
Κουβέντα - απόσταγμα της ανάγκης για διέξοδο(12/2/2004)
Δε θα «ξεμπλέξουν» μ' εμάς!(14/4/2002)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org