Τρίτη 9 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Λαθροχειρίες του υπουργείου Παιδείας για τα ποσοστά της απεργίας

Τις προσπάθειες του υπουργείου Παιδείας να διασπείρει ψεύτικα και χαμηλά ποσοστά συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην απεργία της 4ης Φλεβάρη, καταγγέλλει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, που σχολιάζει σχετικά: «Αφού οι προσπάθειες της κυβέρνησης να διαστρεβλώσει το περιεχόμενο και τον προσανατολισμό των αγώνων των εργαζομένων, χρησιμοποιώντας τους ως διαπραγματευτικό χαρτί έναντι των δανειστών, πέφτει στο κενό, προχωράει ένα βήμα παραπέρα προσπαθώντας να τους απαξιώσει και να τους συκοφαντήσει.

Ο φόβος της κυβέρνησης απέναντι στον οργανωμένο και αποφασισμένο λαό, από τους χιλιάδες απεργούς σε όλη τη χώρα, από τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις σε 70 πόλεις, που βροντοφώναξαν «ως εδώ, πάρτε πίσω το νόμο - λαιμητόμο» δεν κρύβεται.

Η μεγάλη επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, η τεράστια συμμετοχή στα μπλοκ του ΠΑΜΕ, οι μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις σε κάθε πόλη, τα αγωνιστικά μπλόκα της αγροτιάς, οι πλημμυρισμένοι από λαϊκό κόσμο κεντρικοί δρόμοι φανέρωσαν τις δυνατότητες, αλλά και τη συνέχεια των αγώνων που πρέπει να υπάρξει.

Καλούμε τα σωματεία, με ανακοινώσεις, αποφάσεις ΔΣ και ΓΣ να καταδικάσουν τέτοιες προσπάθειες, να βγουν μπροστά στην πρώτη γραμμή του αγώνα, να μη μείνει κανείς συνάδελφος που δεν θα ενημερωθεί για τις αντιλαϊκές ανατροπές της κυβέρνησης.

Εχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε! Πάρτε πίσω το νόμο - λαιμητόμο!», καταλήγει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org