Κυριακή 31 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Τοπικές κινητοποιήσεις - πανελλαδικός συντονισμός

Στην Αργολίδα, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι στο μπλόκο στη Δαλαμανάρα προχώρησαν την Παρασκευή σε παράσταση διαμαρτυρίας με τα τρακτέρ στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, στο Ναύπλιο, απαιτώντας το σφράγισμα των αθεώρητων βιβλιαρίων. Σήμερα, Κυριακή, θα γίνει σύσκεψη φορέων, στις 7 μ.μ., στο χώρο του μπλόκου, ενώ για τη Δευτέρα, στις 10 π.μ., έχουν προγραμματίσει κινητοποίηση στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στο Αργος.

Σε συμβολικό αποκλεισμό της υποθαλάσσιας ζεύξης του Ακτίου θα προχωρήσουν σήμερα, Κυριακή, οι αγρότες που συγκεντρώνονται στον κόμβο του Αγίου Νικολάου στο Δήμο Ακτίου - Βόνιτσας. Πορεία με τα τρακτέρ τους έκαναν την Πέμπτη οι αγρότες της Αρτας, που έχουν στήσει μπλόκο στη γέφυρα στην είσοδο της πόλης.

Με μια μεγάλη μηχανοκίνητη πορεία, από τον κόμβο της Λάρσου μέχρι το υπουργείο Νησιωτικής Πολιτικής στο κέντρο της Μυτιλήνης, βγήκαν στο δρόμο οι αγρότες του νησιού την Παρασκευή, μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου.

Στο πλευρό των αγροτών βρέθηκαν εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Λέσβου, του Νομαρχιακού Τμήματος Λέσβου της ΑΔΕΔΥ, της Ενωσης Γιατρών, της ΟΓΕ και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ΕΒΕ και Επιστημόνων. Στην κινητοποίηση παρευρέθηκε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στο νησί και ο Σταύρος Τάσσος, βουλευτής του Κόμματος.

Στα μπλόκα παραμένουν και οι αγρότες της Κρήτης, στην περιοχή Μεγάλα Χωράφια στην Εθνική Οδό Χανίων - Ηρακλείου, αλλά και στα Πραιτόρια, προχωρώντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε συμβολικό κλείσιμο του δρόμου. Επίσης, γίνονται συναντήσεις για να υπάρξει συντονισμός μεταξύ τους, αλλά και με το μπλόκο στο Ατσιπόπουλο, στο Ρέθυμνο. Στο μπλόκο στα Χανιά, σήμερα, Κυριακή, η Ενωτική Ομοσπονδία, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος και Αγροτικοί Σύλλογοι, οργανώνουν γλέντι αλληλεγγύης και καλούν τους μαζικούς φορείς και όλο το λαό να πάρουν μέρος.

Μπλόκο στήθηκε επίσης στον Αυλώνα, στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας στο 52ο χλμ. στον Κόμβο Οινοφύτων - Αυλώνα, αλλά και στην Εύβοια, στο Μαντούδι και την Ιστιαία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ