Κυριακή 24 Γενάρη 2016 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεχίζεται η διήμερη περιοδεία του Δ. Κουτσούμπα στην Κρήτη

Διήμερη επίσκεψη στην Κρήτη πραγματοποιεί από χτες, Σάββατο, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Χτες, επισκέφθηκε τα Χανιά. Σήμερα, στις 10.30 το πρωί, θα έχει συνάντηση με νεολαίους στα γραφεία της ΤΕ Ρεθύμνου και στις 13.30 θα πραγματοποιήσει ομιλία σε συνεστίαση της ΚΟ Λασιθίου στο κέντρο «Αριάδνη», στον Αγιο Νικόλαο.

Στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στο νησί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ παραχώρησε συνέντευξη στο ρ/σ «Super FM» Κρήτης, από την οποία παραθέτουμε ορισμένα αποσπάσματα:

  • Σε ερώτηση σχετικά με το Ασφαλιστικό και τις λαϊκές αντιδράσεις ο ΓΓ της ΚΕ σημείωσε:

Αυτό το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση δε διορθώνεται, δε βελτιώνεται. Αυτό πρέπει να έχει καθαρό όλος ο λαός της Κρήτης, όλος ο εργαζόμενος λαός της Ελλάδας. Το μόνο που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή, είναι να το αποσύρει παντελώς, να μην το φέρει καν στη Βουλή (...) Εχει διογκωθεί η λαϊκή αγανάκτηση, φέτος, μετά από ένα χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και για έναν επιπλέον λόγο: Οτι ο λαός μας νιώθει εξαπατημένος, νιώθει ότι όλες αυτές οι ψεύτικες ελπίδες, τα ψέματα, τα λόγια τα μεγάλα... που έλεγε η αξιωματική αντιπολίτευση τότε και σε συνέχεια η κυβέρνηση σήμερα των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, έχουν πάει περίπατο, όλες οι διακηρύξεις τους. Αντίθετα, έρχονται πολύ σκληρά μνημονιακά μέτρα, βάρβαρα μέτρα. Ενα από αυτά είναι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που καταργεί, ουσιαστικά βάζει την ταφόπλακα στο κοινωνικο-ασφαλιστικό σύστημα, ό,τι τέλος πάντων είχε απομείνει, γιατί η κατάργησή του έχει ξεκινήσει χρόνια πριν, από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (...)

  • Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση επιμείνει να το περάσει στη Βουλή ο Δ. Κουτσούμπας επισήμανε:

(...) Αυτοί είναι ταγμένοι να κάνουν τη βρώμικη δουλειά, υποτάσσονται στις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου, υποτάσσονται στις απαιτήσεις των «εταίρων», της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ και του κουαρτέτου, μαζί τους και το ΔΝΤ, που απαιτούν τέτοια μέτρα, σκληρά μέτρα, μόνο για να αναπτύξουν την κερδοφορία τους κάποιοι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι, το μεγάλο κεφάλαιο, αυτή είναι η ουσία. Και βέβαια, αυτό επιτυγχάνεται, κατά την άποψή τους, μόνο με το ξεζούμισμα και τη σφαγή του ελληνικού λαού. Σε αυτήν την υπόθεση είναι ταγμένος ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνησή του.

  • Για το αν αυτές οι εκτιμήσεις ειπώθηκαν στον Αλ. Τσίπρα κατά τη συνάντηση μαζί του και αν αυτός ζήτησε στήριξη από το ΚΚΕ.

-- Ε, φυσικά του τα είπα, όπως και δημόσια. Καλά, δεν ζήτησε στήριξη, δεν τόλμησε να κάνει τέτοιο πράγμα, διότι ήξερε ότι θα είναι αρνητική η απάντηση. Αλλωστε, αυτά που λέμε εμείς μέσα στις συναντήσεις, τα λέμε και έξω. Λοιπόν, καθαρά δήλωσα μόλις βγήκα από τη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα ότι καμία συναίνεση, η απάντηση είναι λαϊκός ξεσηκωμός, πρέπει να αποσυρθεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, θα πρέπει να καταργηθούν και όλοι οι προηγούμενοι νόμοι, και το εργατικό - λαϊκό κίνημα και όλος ο λαός, η νεολαία θα πρέπει να παλέψουν για ανάκτηση των απωλειών που είχαν τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, για κατάργηση όλων των αντεργατικών - αντιλαϊκών, φορομπηχτικών νόμων και, βεβαίως, να ανοίξει ο δρόμος για μια πραγματική ανατροπή, σε ρήξη με το κεφάλαιο και με την εξουσία του και με όλους αυτούς που βασανίζουν χρόνια τώρα το λαό μας.

Στη συνέχεια ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στις αγροτικές κινητοποιήσεις, στην ανάγκη να συνεχιστούν και να στηριχθούν απ' τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, ενώ επίσης εξέφρασε την αντίθεση του ΚΚΕ στις ιδιωτικοποιήσεις των αεροδρομίων.

  • Στην πρώτη έκδοση του «Κυριακάτικου Ριζοσπάστη», που κυκλοφόρησε στην επαρχία και σε ορισμένα περίπτερα της Αττικής, δημοσιεύτηκε ολόκληρη η συνέντευξη, που υπάρχει και στην ηλεκτρονική έκδοση του «Ριζοσπάστη» (www.rizospastis.gr). Αναλυτικό ρεπορτάζ από τη διήμερη περιοδεία καθώς και αποσπάσματα από τις συνεντεύξεις που έδωσε θα δημοσιευτούν σε επόμενα φύλλα της εφημερίδας.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ