Κυριακή 17 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Στην τελική ευθεία η προετοιμασία για τα μπλόκα

Από κινητοποίηση των αγροτών στην Αργολίδα

Eurokinissi

Από κινητοποίηση των αγροτών στην Αργολίδα
Με παρατεταγμένα τα τρακτέρ σε δεκάδες πόλεις και χωριά στη Θεσσαλία και σε όλη τη χώρα, οι μικρομεσαίοι αγρότες ετοιμάζονται να στήσουν μπλόκα σε κομβικά σημεία, στη βάση του σχεδιασμού που συζητήθηκε και αποφασίστηκε στη σύσκεψη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων. Αντιδρούν στα αντιασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης, που σε συνδυασμό με τη νέα ΚΑΠ της ΕΕ, τους πετούν μια ώρα αρχύτερα εκτός παραγωγής.

Αύριο Δευτέρα, θα συναντηθούν εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων των θεσσαλικών νομών, για να συζητήσουν και να καταλήξουν την ημερομηνία και το μέρος που θα στηθεί το πανθεσσαλικό μπλόκο.

Ανάλογο πρόγραμμα δράσης έχουν καθορίσει Αγροτικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες, από τον Εβρο έως την Κρήτη. Μεταξύ άλλων: Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων καλεί σε παν-χανιώτικο συλλαλητήριο την Τετάρτη 27 Γενάρη, στις 11 π.μ., στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς. Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνουν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αρχανών και Αστερουσίων, οι οποίοι διοργανώνουν επίσης διαμαρτυρία στον ΟΓΑ, την Πέμπτη 21 Γενάρη, στις 11 π.μ.

Στο Ηράκλειο, η τοπική Γραμματεία της ΠΑΣΥ καλεί σε πλατιά σύσκεψη, τη Δευτέρα 18 Γενάρη, στις 6 μ.μ., στο στέκι της Λαϊκής Επιτροπής Νοτίων Συνοικιών Ηρακλείου (λεωφ. Παπαναστασίου 193). Στη Νάουσα, οι αγρότες θα βγάλουν τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών τη Δευτέρα 18 Γενάρη, στις 10.30 το πρωί και στις 11.30 π.μ. θα τα συγκεντρώσουν όλα στη διασταύρωση της Νάουσας (Εθνική Οδός Βέροιας - Εδεσσας).

Επίσης, οι Αγροτικοί Σύλλογοι Μεσσήνης, Χανδρινού, Γαργαλιάνων και Φιλιατρών καλούν σε συγκέντρωση σήμερα 17 Γενάρη στον Κόμβο της Μεσσήνης, με γεωργικά μηχανήματα και τρακτέρ, ενώ επίσης σήμερα, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Εβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες της περιοχής να βγάλουν τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στους δρόμους του αγώνα με πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις(21/1/2020)
Κλιμακώνουν τον αγώνα στα μπλόκα για τα δίκαια αιτήματά τους(5/2/2019)
Εντείνονται οι προετοιμασίες για το στήσιμο μπλόκων στις 28 Γενάρη(24/1/2019)
Μπλόκα και κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα(27/1/2017)
Από τη Δευτέρα ξεκινούν το στήσιμο των μπλόκων σε όλη τη χώρα(21/1/2017)
Σημείο αναφοράς από σήμερα το Μπλόκο της Νίκαιας(21/1/2016)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org