Σάββατο 16 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Εκλεισε τα δημοτικά ιατρεία στο Παγκράτι

Tην ανάγκη να λειτουργήσουν τα δημοτικά ιατρεία υπογράμμισε ο Ν. Σοφιανός (στη φωτ. πλάνο από παλιότερη περιοδεία σε δημοτικό ιατρείο της Αθήνας)
Tην ανάγκη να λειτουργήσουν τα δημοτικά ιατρεία υπογράμμισε ο Ν. Σοφιανός (στη φωτ. πλάνο από παλιότερη περιοδεία σε δημοτικό ιατρείο της Αθήνας)
Εκλεισε αιφνιδιαστικά, προχτές 14/1, η δημοτική αρχή Αθήνας τα δημοτικά ιατρεία στο Παγκράτι, παρά τις διαβεβαιώσεις όλο το προηγούμενο διάστημα προς τους κατοίκους ότι θα τα αναβαθμίσει. Παρότι υποστελεχωμένα, με λιγοστούς γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό και σοβαρή έλλειψη αναλώσιμων, τα δημοτικά ιατρεία ήταν μια ανάσα για τους κατοίκους της περιοχής του Παγκρατίου αλλά και της Γούβας, ανάμεσά τους ανασφάλιστοι, άνεργοι, συνταξιούχοι.

Η διοίκηση του δήμου έκλεισε τα ιατρεία με εσωτερικό σημείωμα της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πρόνοιας του δήμου, που φέρει ημερομηνία 13 Γενάρη, δηλαδή μέσα σε μία νύχτα. Αντιλαμβάνεται κανείς πως μόνο πιστευτές δεν μπορεί να γίνουν οι εξηγήσεις της δημοτικής αρχής ότι τα ιατρεία έκλεισαν λόγω ακαταλληλότητας του χώρου.

Το ζήτημα έθεσε στο προχτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο η «Λαϊκή Συσπείρωση», με τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικό σύμβουλο, να κάνει λόγο για σκάνδαλο. Οπως είπε, «πρέπει το κλείσιμο να αποτραπεί! Είναι ανάγκη να λειτουργήσουν τα δημοτικά ιατρεία. Ηταν δέσμευσή σας! Εγινε προσπάθεια και τελικά άνοιξε στο 5ο Διαμέρισμα, αλλά χρειάζεται και να στελεχωθεί. Χρειάζεται να διεκδικήσουμε διορισμούς, να προχωρήσουμε έστω και με 11μηνες συμβάσεις μέσω ΑΣΕΠ». Μάλιστα, όπως κατήγγειλε, την ίδια ώρα που ο δήμος κλείνει δημοτικά ιατρεία, παραχωρεί σε ΜΚΟ δημοτικούς χώρους.

Η διοίκηση του δήμου ισχυρίστηκε ότι τα ιατρεία δεν κλείνουν, αλλά αναστέλλουν προσωρινά τη λειτουργία τους, λόγω ακαταλληλότητας του χώρου και έλλειψης προσωπικού. Την ίδια ώρα, συμπλήρωνε ότι τα εν λόγω ιατρεία δεν έχουν επισκεψιμότητα. Στους ισχυρισμούς της διοίκησης απάντησε ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Στ. Λάμπρου, λέγοντας πως αν ήθελε η δημοτική αρχή να ανακατασκευάσει το χώρο, θα μπορούσε να νοικιάσει πρώτα έναν άλλο, ώστε να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι. Συμπλήρωσε ότι «ο κόσμος δεν θα αφήσει την περιοχή χωρίς ιατρείο».

Εκπρόσωπος της Λαϊκής Επιτροπής του 2ου Διαμερίσματος σημείωσε ότι τα δημοτικά ιατρεία ήταν μια ελάχιστη ανακούφιση για τους κατοίκους των περιοχών Παγκρατίου και Γούβας. Με ανακοίνωσή της η Επιτροπή καταγγέλλει το δήμο ότι «αντί να ενισχύσει αυτή τη δομή ανοίγει διάπλατα την πόρτα στις ιδιωτικές εταιρείες που θα ορμήξουν να καλύψουν τον ευαίσθητο χώρο της Υγείας και στις κάθε λογής ΜΚΟ, βιτρίνες των διαφόρων μονοπωλιακών ομίλων που θησαυρίζουν στις πλάτες και με τα λεφτά του ελληνικού λαού». Καλεί, τέλος, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους ανασφάλιστους, τις λαϊκές οικογένειες «να εναντιωθούμε σε αυτήν την κατάπτυστη ενέργεια του δήμου, που μας καταδικάζει χωρίς καμία δυνατότητα να απευθυνθούμε σε γιατρό, αφού είναι σίγουρο ότι δεν μπορούμε να πληρώνουμε τις πανάκριβες πλέον ιατρικές υπηρεσίες, ακόμα και στα δημόσια νοσοκομεία».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ