Τετάρτη 13 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το ασφαλιστικό «έγκλημα»!

«Δεν θα τους αφήσουμε να μας στερήσουν το μέλλον! Το ξήλωμα της Κοινωνικής Ασφάλισης μας αφορά όλους!» τονίζει στην ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΜΑΣ
«Δεν θα τους αφήσουμε να μας στερήσουν το μέλλον! Το ξήλωμα της Κοινωνικής Ασφάλισης μας αφορά όλους!» τονίζει στην ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΜΑΣ
Με αφορμή το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που έρχεται να ξηλώσει την Κοινωνική Ασφάλιση, η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών με ανακοίνωσή της καλεί φοιτητές και σπουδαστές να χτίσουν σε κάθε σύλλογο, σε κάθε έτος, κάθε τμήμα, μπλόκο στην επίθεση που γίνεται στα δικαιώματά τους. Η ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΜΑΣ έχει ως εξής:

«Εχουμε χρέος να αγωνιστούμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας στις σπουδές και τη ζωή.

Πριν καλά - καλά ξεκινήσει ο νέος χρόνος, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ετοιμάζει νέα επίθεση απέναντι σε εμάς και τις οικογένειές μας. Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που διαλύει ό,τι έχει απομείνει από την Κοινωνική Ασφάλιση, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση ολοκληρώνει μία - μία κάθε "βρώμικη" δουλειά που άφησαν στη μέση οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Είναι άξιος συνεχιστής της πολιτικής που χρεοκοπεί το λαό και "μαυρίζει" το μέλλον και τις σπουδές μας προς όφελος των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

Η επίθεση στο παρόν και το μέλλον μας πρέπει να πάρει απάντηση

Δεν θα τους αφήσουμε να μας στερήσουν το μέλλον!

Το ξήλωμα της Κοινωνικής Ασφάλισης μας αφορά ΟΛΟΥΣ. Δεν ανεχόμαστε οι κόποι μας για να πάρουμε το πτυχίο μας και να δουλέψουμε στο επάγγελμα που επιλέξαμε να πάνε "στράφι". Σαρώνεται ό,τι είχε μείνει όρθιο από τα εργασιακά μας δικαιώματα, καθώς εμείς θα μπαίνουμε με το νέο σύστημα στη δουλειά επί της ουσίας χωρίς δικαιώματα:

  • Καταργούν το δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, οδηγώντας μας στους "καρχαρίες" της ιδιωτικής ασφάλισης. Μετατρέπουν την Ασφάλιση σε ατομική υπόθεση, δηλαδή Πρόληψη, Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη μόνο για όσο το αντέχει η τσέπη μας, για τα υπόλοιπα είναι να "μην σου τύχει".
  • Και όλα αυτά την ώρα που η Ασφάλιση φοιτητή που παρείχε το πανεπιστήμιο είναι το πιο σύντομο "ανέκδοτο" με βάση τα οικονομικά των πανεπιστημίων.
  • Με τα "πεντάμηνα", την ανεργία, η σύνταξη γίνεται άπιαστο όνειρο, αφού για να συμπληρώσεις τα απαραίτητα ένσημα θες 3 ζωές!!!
  • Με τις τεράστιες μειώσεις στις συντάξεις των γονιών και των παππούδων μας, τα βάρη γίνονται εξαντλητικά. Ηδη σε πολλά σπίτια η σύνταξη είναι το μόνο εισόδημα.
  • Οι αυξήσεις στις εισφορές για επαγγέλματα που δουλεύουν με μπλοκάκι μετατρέπει την Ασφάλιση σε "πολυτέλεια" για λίγους. Οπως στους Μηχανικούς, που το κόστος για Ασφάλιση στο ΤΣΜΕΔΕ είναι πλέον ασήκωτο για την πλειοψηφία.

Σκέψου: Δεν είναι "ρεαλιστικό" ούτε σύγχρονο, το 2016, με την αλματώδη ανάπτυξη της τεχνολογίας και της παραγωγικότητας της εργασίας, να δουλεύουμε μέχρι τα 67 χρόνια και βάλε... για να πάρουμε μια σύνταξη - φιλοδώρημα ούτε 384 ευρώ, 1 στους 2 νέους να είναι άνεργος και ανασφάλιστος.

Σκέψου: Για την Κοινωνική Ασφάλιση χύθηκε το αίμα χιλιάδων σε σκληρούς αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας. Μιλάμε για τον ιδρώτα και τους κόπους των γονιών και των παππούδων. Τα παραμύθια ότι οι αλλαγές γίνονται για τη "βιωσιμότητα" των Ταμείων ακούγονται απ' όλες τις κυβερνήσεις τα τελευταία 20 χρόνια. Κάθε φορά οι κυβερνήσεις άδειαζαν τα Ταμεία δίνοντας ζεστό χρήμα σε επιχειρηματίες. Μόνο τα τελευταία 4 χρόνια, πάνω από 16 δισ. ευρώ έχουν "κουρευτεί" από τα αποθεματικά των Ταμείων των εργαζομένων, για να πληρώσουν τα σπασμένα για ένα χρέος που δε δημιούργησαν. Θα επιτρέψεις αυτό το έγκλημα;

Δεν παραιτούμαστε από το δικαίωμά μας να σπουδάζουμε χωρίς εμπόδια και να μορφωνόμαστε ολοκληρωμένα!

Στο βωμό των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων θέλουν να θυσιάσουμε και τις σπουδές μας!

Γι' αυτό δε δίνουν φράγκο, οδηγώντας τις σχολές μας ένα βήμα πριν το "λουκέτο", ενώ την ίδια ώρα, με τους νόμους των τελευταίων χρόνων για την Ανώτατη Εκπαίδευση και αξιοποιώντας την τεράστια υποχρηματοδότηση των Ιδρυμάτων, οι επιχειρήσεις μπαίνουν όλο και περισσότερο στις σχολές για να θησαυρίσουν. Για να "βάλουν χέρι" στις υποδομές τους, τη λειτουργία τους, στα προγράμματα σπουδών, στην έρευνα.

Αυτό σημαίνει ότι όλα γίνονται εμπόρευμα, εμείς γινόμαστε "πελάτες", οι ανάγκες μας αποτελούν "κόστος"! Σημαίνει ότι η επιστημονική μόρφωση υποβαθμίζεται σε εφήμερη κατάρτιση και άθροισμα δεξιοτήτων για να προετοιμαζόμαστε για τους μισθούς πείνας, τα ανύπαρκτα δικαιώματα και την εργασιακή περιπλάνηση. Σημαίνει έρευνα αποκλειστικά για την κερδοφορία των επιχειρήσεων.

Ολα αυτά δείχνουν για ποιόν δουλεύει η κυβέρνηση...

Τα "δωράκια" της κυβέρνησης προς τους επιχειρηματίες συνεχίζονται, τέτοιο είναι και το τσάκισμα της Κοινωνικής Ασφάλισης, που αποτελεί μόνιμη απαίτηση των μονοπωλιακών ομίλων, ώστε να απαλλαγούν από το "κόστος" της Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης των εργαζομένων.

Η δική μας εργασιακή ζούγκλα είναι για τους επιχειρηματίες "ανταγωνιστικό πλεονέκτημα" για την ανάκαμψη των κερδών τους. Η ανασφάλιστη εργασία, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, οι μισθοί - ψίχουλα είναι το λεγόμενο "φιλοεπενδυτικό περιβάλλον". Αυτή είναι η ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση, η "κόλαση" των δικαιωμάτων μας είναι ο "παράδεισος" των κερδών τους.

Γι' αυτό το λόγο η κυβέρνηση μάς έχει φλομώσει στα ψέματα και την κοροϊδία. Θέλουν με διάφορα ψέματα να μας "αποκοιμίσουν" μπροστά στη σφαγή των δικαιωμάτων μας. Η μείωση συντάξεων βαφτίζεται "προστασία ασφαλισμένων", στήνουν διάλογο - απάτη για την Παιδεία, την ώρα που από το 3ο μνημόνιο έχουν αποφασίσει αντιεκπαιδευτικά μέτρα.

Γι' αυτό το λόγο η κυβέρνηση χτυπά με ΜΑΤ εργαζόμενους, συνταξιούχους και φοιτητές, όπως πρόσφατα στο Σύνταγμα. Τους ενοχλούν οι αγώνες μας, τους ενοχλούν όσοι δε δέχονται να θυσιάζουν τη μόρφωση και το μέλλον τους για τα κέρδη των λίγων. Ας γίνουμε περισσότεροι...

ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΟ ΦΟΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ...

ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ "ΕΓΚΛΗΜΑ"

Στην επίθεσή τους να απαντήσουμε με αγώνες επιθετικούς, μαζικούς, συνεχείς, καλύτερα οργανωμένους, μαζί με τους εργάτες και όλο το λαό!

Ούτε η σιωπή, ούτε η αναμονή, ούτε οι κυβερνητικές εναλλαγές θα προσφέρουν λύση στα προβλήματά μας. Τα μέτρα θα παραμένουν, θα συνεχίσουν να μας στερούν το παρόν και το μέλλον.

Η ελπίδα βρίσκεται μόνο στον αγώνα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ προς όφελος των κερδών των μονοπωλίων, στα οποία θυσιάζεται το παρόν και το μέλλον μας, η ζωή της οικογένειάς μας. Στον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας στις σπουδές, στη δουλειά, τη ζωή, για επιστήμη στην υπηρεσία των λαϊκών και κοινωνικών αναγκών.

Η ελπίδα βρίσκεται στην αγωνιστική ανασυγκρότηση των συλλόγων, στην οργάνωσή μας σε κάθε τμήμα και έτος. Στη συμπόρευσή μας με τους εργάτες και το ΠΑΜΕ, με όλο το λαό ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που μας πλήττει όλους. Ετσι δίνουμε και παίρνουμε τεράστια δύναμη!

Σε κάθε σύλλογο, σε κάθε έτος, σε κάθε τμήμα να χτίσουμε μπλόκο στην επίθεση που γίνεται στα δικαιώματά μας. Συνεχίζουμε ακόμη πιο οργανωμένα, πιο μαζικά. Η οργανωμένη πάλη, η αντίσταση είναι ο δρόμος που δεν έχουμε ακόμη δοκιμάσει, αυτή είναι η πραγματική μας δύναμη.

Προετοιμαζόμαστε άμεσα για μεγάλη απεργία μέσα στο Γενάρη».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org