Παρασκευή 8 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ «ΖΟΥΡΑ»
Αναστολή της απεργίας μετά τις δεσμεύσεις για πληρωμές

Την αναστολή των κινητοποιήσεων αποφάσισε, την περασμένη Τρίτη, η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων στις συνεργαζόμενες πτηνοτροφικές επιχειρήσεις συμφερόντων «Ζούρα», ύστερα από 53 μέρες απεργίας. Η απόφαση λήφθηκε μετά τη δέσμευση της εργοδοσίας ότι δε θα γίνει καμία μείωση στους μισθούς (σχεδιασμό που είχε ανακοινώσει με εξώδικο). Επιπλέον, σε ό,τι αφορά τις δεδουλευμένες αποδοχές, έχει καταβληθεί ένα μέρος τους και άλλο ένα μέρος υπάρχει η δέσμευση ότι θα καταβληθεί μέχρι την Τρίτη 12 Γενάρη.

Υπενθυμίζεται ότι η απεργία ξεκίνησε στις 14 Νοέμβρη με τα αιτήματα για καταβολή των δεδουλευμένων, καμία μείωση, λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ. Οπως αναφέρει το Σωματείο σε ανακοίνωσή του, παρά την αναστολή των κινητοποιήσεων οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να διεκδικούν το σύνολο των αιτημάτων «και είμαστε σε επιφυλακή προκειμένου να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της διοίκησης της εταιρείας».

Ακόμα, η συνέλευση αποφάσισε την προκήρυξη απεργιακής κινητοποίησης «με ανοιχτή ημερομηνία ενάντια στις ανατροπές που μεθοδεύονται στο Ασφαλιστικό. Θα δώσουμε τη μάχη της απεργίας για το Ασφαλιστικό μαζί με τις δυνάμεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, του ΠΑΜΕ. Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην Πτηνοτροφία, σε όλο τον κλάδο των Τροφίμων και Ποτών, να πάρουν παρόμοιες αποφάσεις ώστε να οργανώσουμε την απάντησή μας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ