Παρασκευή 8 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Συγκέντρωση την Τρίτη στο υπουργείο Ναυτιλίας

Για την ίδια μέρα κηρύσσει παύση εργασιών στη Ζώνη από τις 12 μ.

Από παλιότερη κινητοποίηση του Συνδικάτου
Από παλιότερη κινητοποίηση του Συνδικάτου
Συγκέντρωση ενάντια στην επέκταση της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού του Πειραιά, αλλά και συνολικά ενάντια σε όλα τα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, οργανώνει το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, την Τρίτη 12 Γενάρη, στη 1 μ.μ., στο υπουργείο Ναυτιλίας. Ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, το Συνδικάτο καλεί σε παύση εργασιών από τις 12 το μεσημέρι.

Στην ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο, μεταξύ άλλων, σημειώνει: «Οι παραπέρα ιδιωτικοποιήσεις κρατικών υποδομών και στρατηγικών τομέων που προωθούν από κοινού κυβέρνηση, ΕΕ, εργοδοσία και όλες οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου (...) μαζί με την παραπέρα επίθεση στους μισθούς, στα μεροκάματα, στις συντάξεις (...) αποτελούν πλευρές ενός ενιαίου σχεδίου της αστικής τάξης και υπηρετούν τον ίδιο στόχο: Την ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας και κερδοφορίας μέσα από τη μεγαλύτερη εκμετάλλευση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Υπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο τις σημερινές ανάγκες του κεφαλαίου, όπως άλλωστε τις ανάγκες των εφοπλιστών και του κεφαλαίου γενικότερα υπηρετούσε το λιμάνι και τα ναυπηγεία όταν ήταν εξ ολοκλήρου κάτω από κρατικό έλεγχο, γεγονός που οι μεταλλεργάτες, οι ναυτεργάτες, οι λιμενεργάτες το γνωρίζουν από πρώτο χέρι». Καλεί τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν:

  • Αποκλειστικά ενιαίους κρατικούς φορείς στους τομείς στρατηγικής σημασίας (Λιμάνια - Ναυπηγεία - Αεροδρόμια - Αστικές συγκοινωνίες κ.τ.λ.), που ως λαϊκή περιούσια θα υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες.
  • Καμία απόλυση. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους απασχόλησης.
  • Αμεση υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στα επίπεδα του 2009. Αμεση επαναφορά του θεσμικού πλαισίου για την επεκτασιμότητα και την υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων.
  • Κάτω τα χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση. Κατάργηση όλων των αντεργατικών, αντιασφαλιστικών νόμων. Εξασφάλιση πλήρους - σταθερής εργασίας με ελεύθερο χρόνο, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, διαβίωσης. Συνταξιοδοτικές προϋποθέσεις που αρμόζουν στο βαρύ, ανθυγιεινό και επικίνδυνο επάγγελμά τους. Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της ασφάλειας και της υγείας, της ανθρώπινης ζωής.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ