Τετάρτη 16 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Κέντρισε το ενδιαφέρον η εκδήλωση της Θεσσαλονίκης

Από τη μαζική παρουσία του κόσμου στην εκδήλωση της Θεσσαλονίκης
Από τη μαζική παρουσία του κόσμου στην εκδήλωση της Θεσσαλονίκης
Με μαζική συμμετοχή αθλητών και προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής απ' όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης, εργαζομένων στα αθλητικά κέντρα, φοιτητών, πραγματοποιήθηκε χτες βράδυ, στην αίθουσα Τύπου του Καυτατζόγλειου Αθλητικού Κέντρου στη Θεσσαλονίκη, η εκδήλωση για την παρουσίαση των θέσεων του ΚΚΕ για τη Φυσική Αγωγή στην Εκπαίδευση, που οργάνωσαν η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας και το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ.

Την παρουσίαση έκανε ο Θοδωρής Λιάππης, υπεύθυνος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ. Παρέμβαση έκανε ο Κώστας Μπουντόλος, καθηγητής ΣΕΦΑΑ Αθήνας, με θέμα «Διατροφή και παιδί, μυοσκελετικά προβλήματα στο σχολείο».

Αναδείχτηκε ότι όσο η Φυσική Αγωγή και ο Αθλητισμός βρίσκονται στα χέρια της επιχειρηματικής δράσης, αποτελούν πεδία κερδοφορίας της, τόσο θα μειώνεται η πρόσβαση στο λαό και τη νεολαία, με ό,τι συνέπειες θα έχει αυτό για την υγεία και την ανάπτυξη των επόμενων γενιών.

Για ν' αλλάξει αυτό, χρειάζεται σύγκρουση, ρήξη με το σύστημα της εμπορευματοποίησης, εντός και εκτός έδρας, ρήξη με τις δυνάμεις που το υπηρετούν, την ΕΕ, τις κυβερνήσεις και τα κόμματά τους.

Ετσι μόνο θα ανοίξει ο δρόμος για την ικανοποίηση του δικαιώματος για Φυσική Αγωγή και Αθλητισμό για όλο το λαό και ιδιαίτερα τη νεολαία.

Ο Θοδωρής Λιάππης σημείωσε ότι η πρόταση του ΚΚΕ δίνει σε γενικές γραμμές απάντηση στο πώς εντάσσεται η Φυσική Αγωγή στο εκπαιδευτικό σύστημα σε συνθήκες εργατικής - λαϊκής εξουσίας και οικοδόμησης του σοσιαλισμού, όπου βασικό κίνητρο για την οργάνωση της κοινωνίας είναι η ικανοποίηση των διευρυνόμενων κοινωνικών αναγκών, μεταξύ των οποίων είναι και αυτή για σωματική άσκηση. Παράλληλα, υπογράμμισε πως πρόκειται και για μια πρόταση πάλης για το σήμερα, με την οποία το ΚΚΕ επιδιώκει να μπολιάσει τους αγώνες, τις διεκδικήσεις του λαϊκού κινήματος, γιατί πηγάζει από τις δυνατότητες της εποχής και ανταποκρίνεται σε μια σύγχρονη λαϊκή ανάγκη.

Ο Κώστας Μπουντόλος αναφέρθηκε στα οφέλη της άσκησης αλλά και στις επιπτώσεις από την ανυπαρξία της. Επίσης, αναφέρθηκε στην ανάγκη για άθληση που έχει ένα παιδί εντός ενός ολοκληρωμένου εκπαιδευτικού περιβάλλοντος, ώστε να διαπαιδαγωγείται ολόπλευρα, να θωρακίζεται η υγεία του και να αναπτύσσεται αρμονικά. Και προέτρεψε να περάσουμε το σύνθημα: «Οταν όλος ο πληθυσμός γυμνάζεται συστηματικά σε όλη του τη ζωή και απολαμβάνει τα οφέλη της άσκησης, η Φυσική Αγωγή εκπληρώνει το σκοπό της».

  • Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν: Βαγγέλης Γραμμένος, πρόεδρος της ΕΠΣΜ, Χασάν Μπαμπεκίρ, ΔΣ ΕΠΣΜ, Νίκος Φιλιππιάδης, πρόεδρος Επιτροπής Διαιτησίας ΕΠΣΜ, Σάββας Λόρτος, πρόεδρος ΕΚΑΣΘ, Κώστας Χαριτωνίδης, πρόεδρος Συνδέσμου Προπονητών Βόλεϊ, Σπύρος Κέλλης, Κοσμήτορας του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΑΠΘ, Γιώργος Τσιντσιλής, προπονητής στίβου, Στέργιος Δεληγιάννης, καθηγητής Τμήματος ΕΦΑΑ ΑΠΘ, πρώην πρόεδρος ΕΣΚΑΝ, Κούλα Γιαννακίδου, πρωταθλήτρια στίβου πρώην ΓΓ Αθλητισμού, Αντώνης Παπαδόπουλος, πρώην προπονητής Εθνικής Βόλεϊ Κύπρου, Σεραφείμ Αλεξίου, καθηγητής Τμήματος ΕΦΑΑ ΑΠΘ, Σπύρος Φίνος, προπονητής ομάδων βόλεϊ (Α' κατηγορίας), Δημήτρης Κατραντσιώτης, αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Εθνικών Γυμναστηρίων κ.ά.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ