Τρίτη 15 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Με γλέντι εγκαινιάστηκαν τα καινούρια γραφεία

Ο χώρος βρίσκεται στην Ηλιούπολη και διαμορφώθηκε με εθελοντική δουλειά των εργαζομένων στους ΟΤΑ

Το εσωτερικό των γραφείων
Το εσωτερικό των γραφείων
Εναν καινούριο χώρο, για να στεγάσει την πλούσια δράση του, απέκτησε το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής στην Ηλιούπολη, σε οίκημα που παραχωρήθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τα εγκαίνια των νέων γραφείων, στην οδό Χρυσάφη 10, κοντά στο μετρό, έγιναν το περασμένο Σάββατο και εξελίχθηκαν σε γλέντι, με καλό φαγητό και κρασί. Συμμετείχε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και συνδικαλιστές από σωματεία του κλάδου, καθώς και εκπρόσωποι άλλων ταξικών σωματείων της Αττικής, που δίνουν κοινούς αγώνες με τους εργατοϋπαλλήλους στους Δήμους και την Περιφέρεια.

Ο χώρος διαμορφώθηκε με μεράκι και εθελοντική δουλειά εργαζομένων στους ΟΤΑ, που διέθεσαν πολλές ώρες από τον ελεύθερο χρόνο τους, όπως είπε στην ομιλία του ο πρόεδρος του Συνδικάτου Σπύρος Κωνσταντάς.«Φιλοδοξούμε αυτά τα γραφεία να αποτελέσουν τη στέγη για όλους τους συναδέλφους στους Δήμους και την Περιφέρεια, να αποτελέσουν στέκι όπου οι συνάδελφοι θα μαζεύονται, θα κουβεντιάζουν, θα αποφασίζουν και ταυτόχρονα θα οργανώνουν τον αγώνα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που πάει να μας τσακίσει», πρόσθεσε.

Εκ μέρους του σωματείου της Ηλιούπολης, η Θεοδώρα Καραγιαννίδου, πρόεδρος του Σωματείου, αναφέρθηκε στην ιστορία του χώρου που στεγάζονται τα νέα γραφεία του Συνδικάτου, λέγοντας ανάμεσα σε άλλα: «Τούτος ο χώρος είναι μέρος της δημοτικής γης που κατακτήθηκε με λαϊκές κινητοποιήσεις απέναντι σε καταπατητές και αγώνες που σημάδεψαν τις παραδόσεις της περιοχής και ξεκίνησαν το 1984, με τη συνδρομή της τότε δημοτικής αρχής, με επικεφαλής τον κομμουνιστή δήμαρχο Δ. Κιντή.

Το οίκημα και ο χώρος που παραχωρήθηκαν στο Συνδικάτο
Το οίκημα και ο χώρος που παραχωρήθηκαν στο Συνδικάτο
Το αστικό κράτος, όμως, έχει αφήσει ανοιχτή την πόρτα και τριάντα χρόνια τώρα, οι απόγονοι των καταπατητών επανέρχονται ξανά και ξανά με διάφορους τρόπους και δικονομικά τερτίπια να διεκδικήσουν τη γη. Η διαμόρφωση αυτού του χώρου σε στέγη συνδικαλιστικής, πολιτιστικής και μορφωτικής δράσης των εργαζομένων, έχει έντονο το στοιχείο της λαϊκής περιφρούρησης αυτής της γης, μαζί με όλους τους κατοίκους της περιοχής».

Την εκδήλωση των εγκαινίων χαιρέτισε ακόμα ο αντιδήμαρχος Ηλιούπολης, Χρήστος Καλαρρύτης. Παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος, εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής Αγ. Δημητρίου και η Τασία Τσατσούλη, δημοτική σύμβουλος Ηλιούπολης, εκλεγμένη με το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ