Τρίτη 15 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ
Ολοκληρώθηκε το 23ο Συνέδριο

Με τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέων οργάνων και αντιπροσώπων στο επικείμενο συνέδριο της ΓΣΕΕ ολοκληρώθηκε την Κυριακή το 23ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου. Στο Συνέδριο εκπροσωπήθηκαν 20 σωματεία της Ομοσπονδίας, με περισσότερα από 3.000 ψηφίσαντα μέλη.

Από το Συνέδριο επαναβεβαιώθηκε ο στόχος της ανασύνταξης στον κλάδο, με οργάνωση της πάλης σε κάθε χώρο δουλειάς, για σωματεία μαζικά, ανοιχτά για όλους τους εργαζόμενους, με αγώνες και αιτήματα που έχουν κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Σ' αυτή την κατεύθυνση, έγινε απολογισμός της δράσης της Ομοσπονδίας και συζητήθηκαν μέτρα για τη βελτίωση της δουλειάς το αμέσως επόμενο διάστημα, για περισσότερη βοήθεια στα σωματεία - μέλη της.

Στο νέο ΔΣ, η παράταξη της ΔΑΣ (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) εξέλεξε 9 μέλη (10 το 2012) και το κοινό ψηφοδέλτιο όλων των άλλων δυνάμεων (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΜΕΤΑ) με την επωνυμία «Ενωτική Κίνηση», εξέλεξε δυο μέλη (από ένα).

Τόσο στην εισήγηση που έκανε ο απερχόμενος πρόεδρος Παναγιώτης Κατάρας, όσο και στη συζήτηση που ακολούθησε, αναδείχθηκαν τα προβλήματα των εργαζομένων του κλάδου, που οξύνονται εξαιτίας της καπιταλιστικής κρίσης και της αντιλαϊκής διαχείρισης απ' όλες τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου. Οπως ειπώθηκε, ο κλάδος βρίσκεται σε συρρίκνωση, επιχειρήσεις κλείνουν, οι απολύσεις, η απλήρωτη εργασία, οι ελαστικές σχέσεις και το χτύπημα εργατικών δικαιωμάτων δίνουν και παίρνουν.

Από την εισήγηση τονίστηκε, επίσης, ο ρόλος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που ήρθε να πάρει τη σκυτάλη από τις προηγούμενες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ σε ό,τι αφορά την ψήφιση και εφαρμογή μέτρων που απαντούν στις ανάγκες της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου. Επισημάνθηκε, τέλος, ο μεγάλος κίνδυνος από την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και δηλώθηκε με ομόφωνο ψήφισμα η αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στη ΣΟΦΤΕΞ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ