Κυριακή 6 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη της αγαπημένης μου συντρόφισσας στη ζωή και στο Κόμμα ΒΑΣΩΣ ΚΑΡΑΝΤΩΝΙΟΥ, προσφέρω 1.000 ευρώ στην Κομματική μας Οργάνωση Βάσης στη Μεταμόρφωση για την Οικονομική Εξόρμηση.

Οπως κάθε χρόνο, στη μνήμη του αγαπημένου μου εξαδέλφου, κομμουνιστή, μαχητή του ΔΣΕ, ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΛΟΥ, που «έφυγε» από τη ζωή ως πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία, με τη σκέψη μου στη γυναίκα του και τα παιδιά του, προσφέρω 100 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.

Ελένη Μπέλλου

***

ΦΩΤΟ 2

Ο Κώστας Κολυβάς (Μπερδεμπές) προσφέρει στη μνήμη των συντρόφων του: ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΡΕΤΤΟΥ, παπά ΣΤΑΘΗ ΚΤΕΝΑ, ΦΑΝΗ ΛΟΓΟΘΕΤΗ, ΣΤΑΘΗ ΚΑΡΑΜΠΑΛΗ, ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΕΛΗ και ΑΝΤΩΝΗ ΜΗΤΣΟΥΡΑ, που ανασυγκρότησαν το 1971 την πρώτη παράνομη Οργάνωση του ΚΚΕ στο νησί της Λευκάδας, μέσω της ΤΕ Λευκάδας του ΚΚΕ, 1.000 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος.

***

ΦΩΤΟ

Συμπληρώθηκαν τέσσερα χρόνια από τότε που έφυγε από τη ζωή ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΓΕΝΑΣ, στέλεχος του ΚΚΕ στην Εκπαίδευση και στην Τοπική Διοίκηση. Οσο κι αν σ' αυτά τα χρόνια «πάνω μας σπάνε φουρτούνες κι άγριος ενάντιά μας είναι ο καιρός», παίρνουμε κουράγιο και δύναμη όταν η σκέψη μας «τρέχει» στο παράδειγμά σου, στη ζωή σου, στους αγώνες και στη δράση σου, που μας «αρματώνουν», μας γεμίζουν «φλόγα» για τη ζωή και πίστη για το δρόμο που ακολούθησες μέχρι τέλους. Για να φανούμε πραγματικοί «Καπετάνιοι», όπως ήταν και η αγαπημένη σου προσφώνηση.

ΜΠΕΛΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΜΠΕΛΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΓΕΝΑ, η γυναίκα του, τα παιδιά του, τα αδέλφια του προσφέρουμε στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση 200 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ η οικογένειά του αφιερώνει τους στίχους του Ναζίμ Χικμέτ, μεταφρασμένους από τον Γιάννη Ρίτσο:

«Η ζωή δεν είναι παίξε γέλασε, πρέπει να τήνε πάρεις σοβαρά, τόσο μα τόσο σοβαρά, που θα φυτεύεις σα να πούμε ελιές, ακόμα στα εβδομήντα σου, όχι καθόλου για να μείνουν στα παιδιά σου. Μα έτσι, γιατί το θάνατο δε θα τόνε πιστεύεις, όσο κι αν φοβάσαι. Μα έτσι, γιατί η ζωή θε να βαραίνει πιότερο στη ζυγαριά».

Προσφέρει, επίσης, 300 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

«Εφυγε» από τη ζωή στις 23/11/2014 ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ από τη Βέροια. Γεννήθηκε το 1926 και από μικρός μπήκε στη βιοπάλη, εξαιτίας της ορφάνιας του πατέρα του. Κατά τη διάρκεια της Κατοχής εντάχτηκε στην ΕΠΟΝ και στον εφεδρικό ΕΛΑΣ. Τα επόμενα χρόνια παρέμεινε στην αριστερά ψηφίζοντας ΕΔΑ προχουντικά και ΚΚΕ μετά το 1974.

Ηταν μέλος του παραρτήματος Βέροιας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και του Σωματείου Συνταξιούχων Αυτοκινητιστών. Συμμετείχε μέχρι τέλους στις κινητοποιήσεις, πάντα με το χαμόγελο και την καθαρότητα σκέψης και γνώμης, ασυμβίβαστος με την αδικία.

ΣΟΥΡΤΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΣΟΥΡΤΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Στη μνήμη του, ο γιος του, Αλέκος Χατζηκώστας, προσφέρει μέσω ΚΟΒ Βέροιας 30 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του αγαπημένου μου αδερφού ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΒΑΣΙΛΗ και της γυναίκας του ΣΙΣΣΗΣ, που τόσο άδικα πριν από τρεις μήνες μας «άφησαν» από τροχαίο ατύχημα, προσφέρω στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Σταυρούπολης.

Ο αδελφός του, Δημήτρης Κωνσταντινίδης

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του πατέρα του, κομμουνιστή αγωνιστή της ΕΑΜικής Αντίστασης, ΓΙΑΝΝΗ ΖΗΚΟΥ, καθώς και του δικού του αδελφικού φίλου ΤΙΜΟΥ ΠΕΡΛΕΓΚΑ, ο Παύλος Ζήκος προσφέρει 300 ευρώ, στα πλαίσια της Οικονομικής Εξόρμησης.

***

ΦΩΤΟ

Στις 4 Απρίλη 2014 «έφυγε» από κοντά μας η ΓΚΑΡΑΤΖΟΥΛΑ - ΤΖΟΓΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ. Από μικρή μέσα από τις γραμμές της ΕΠΟΝ πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση. Η αστική τάξη γι' αυτή της τη δράση την «αντάμειψε» εξορίζοντάς τη στο Τρίκερι το 1948 - 1950. Σε όλη της τη ζωή στάθηκε δίπλα στο κόμμα της, το ΚΚΕ.

Στη μνήμη της, ο σύντροφός της στη ζωή και στον αγώνα, Βασίλης Γκαρατζούλας, προσφέρει μέσω της ΚΟΒ Βότση 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στον αγαπητό μας σύντροφο και αδερφό ΗΛΙΑ ΚΩΤΑΚΗ, ο οποίος υπήρξε ένας πραγματικός κομμουνιστής, στους γονείς μας που μας έδειξαν τον πραγματικό δρόμο της ζωής, καθώς επίσης και στους συντρόφους που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα. Στη μνήμη τους προσφέρουμε 200 ευρώ για την ενίσχυση του Κόμματος.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς, Γιώργος - Σουλτάνα

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του εξαδέλφου, κουμπάρου και νονού ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΑΜΠΑ, που «έφυγε» από κοντά μας στις 12 Οκτώβρη 2015, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 80 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Χαριλάου.

Οι οικογένειες Κίμωνα και Θάνου Καρρά

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΟΣ
***

ΦΩΤΟ

Ενας χρόνος πέρασε από το θάνατο του ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΝΤΕΛΟΓΛΟΥ. Στη μνήμη του, οι γιοι του, συγγενείς, φίλοι και σύντροφοι, προσφέρουν στο ΚΚΕ 530 ευρώ μέσω των ΚΟΒ Αγ. Στεφάνου και «902».

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΤΣΙΛΙΓΚΑΡΙΔΗ, που «έφυγε» πρόσφατα στα 89 του χρόνια, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ. Ο Θόδωρος ανήκε στη χρυσή γενιά της ΕΠΟΝ Μεταλλικού, της οποίας ήταν στελεχικό μέλος και ανταρτοΕΠΟΝίτης στον ΕΛΑΣ. Στη διάρκεια του Εμφυλίου διώχθηκε και εξορίστηκε.

Π. Τ.

***

ΦΩΤΟ

Την 1η Δεκέμβρη συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από το θάνατο του ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ο οποίος για περισσότερα από 30 χρόνια πάλεψε για τους σκοπούς του ΚΚΕ, ως μέλος του.

Στη μνήμη του η σύζυγός του, Ρίτσα, τα παιδιά του, Θοδωρής - Αντζελα, Χριστίνα - Γιώργος, τα εγγόνια του, Μαντώ - Ηλίας - Λευτέρης - Ελευθερία, προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στις 4 Δεκέμβρη συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από το θάνατο του συντρόφου μου ΜΙΧΑΗΛ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ. Στη μνήμη του, και στη μνήμη των γονιών μου ΝΙΚΟΛΑΟΥ και ΕΛΕΝΗΣ, από τον Αχινό Νιγρίτας, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Δραπετσώνας.

Ανθή Δημητριάδου

***

Στη μνήμη του πατέρα μου ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ και της μητέρας μου ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΚΑΝΔΡΗ και των αδελφών μου ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΒΑΪΟΥ, ΣΕΡΑΦΕΙΜ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΚΑΝΔΡΗ, προσφέρουμε στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Βύρωνα, 50 ευρώ.

Ευγενία και Λευτέρης Κανδρής

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συζύγου μου ΖΑΧΑΡΙΑ ΚΟΥΒΑΡΗ προσφέρω στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αμαρουσίου.

Η σύζυγός του, Μαρία Κούβαρη

***

ΦΩΤΟ

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ Ν. ΤΣΙΑΚΑΛΟΣ (Γλόμπος) γεννήθηκε στη Δεσκάτη (1946 - 9/11/2015). Ο πατέρας σκοτώθηκε αντάρτης του ΔΣΕ στο Γράμμο (28/8/1949), η μητέρα διώξεις και εξορία στο Τρίκερι. Από μικρός στη βιοπάλη. Μετά το στρατό εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αθήνα, δούλευε στην οικοδομή, δημιούργησε οικογένεια. Πρόσφερε στο Συνδικάτο και στο Κόμμα, στο Σύλλογο Δεσκατιωτών Αθήνας, στη «Λαϊκή Συσπείρωση» της γενέτειρας.

ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Στη μνήμη του τα παιδιά του προσφέρουν στην ΚΟ Δεσκάτης 60 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη του αγαπημένου μας πατέρα, ΚΟΚΟΒΙΑΔΗ ΔΗΜΗΤΡΗ, που φέτος στις 30 Νοέμβρη μετράμε εννιά χρόνια από το θάνατό του, καθώς και των ΚΟΚΟΒΙΑΔΗ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ και ΣΑΡΡΑΣ, η σύζυγος και τα παιδιά του προσφέρουν μέσω της ΚΟΒ Παλιάς Κοκκινιάς 200 ευρώ για ενίσχυση του τιμημένου ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Τέτοια μέρα πριν από 13 χρόνια πέθανε ο σύντροφός μας ΣΤΕΛΙΟΣ ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΣ. Στη μνήμη του προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος 100 ευρώ, μέσω της ΚΟ Ηρακλείου Κρήτης.

Οικογένεια Ανδρουλάκη

***

ΦΩΤΟ

Στις 28/11/2014 πέθανε ο σ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΛΙΝΑΚΗΣ (Πετρογιάννης) από το Μάραθος Ηρακλείου Κρήτης, που αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του στην υπόθεση του εργατικού κινήματος.

Στη μνήμη του ο Δημήτρης Περισυνάκης προσφέρει μέσω της ΚΟ Ηρακλείου Κρήτης το ποσό των 50 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

***

Στη μνήμη του παππού μου ΚΑΡΠΕΤΑ ΒΑΪΟΥ και της γιαγιάς μου ΚΑΡΠΕΤΑ ΣΟΦΙΑΣ προσφέρω μέσω ΚΟΒ Σκιάθου για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ και την ενίσχυση του Κόμματος το ποσό των 100 ευρώ.

Καρπέτας Βάιος

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μου αδελφού ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΙΤΣΙΛΙΑ προσφέρω 50 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ μέσω της ΚΟ Ναυτεργατών.

Ο αδελφός του Παναγιώτης

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΜΜΑΤΑ, ενός αλύγιστου κομμουνιστή που στον πόλεμο του '40 βρέθηκε στη Μέση Ανατολή να πολεμά ενάντια στο φασισμό, παίρνοντας μαζί του το σημάδι μιας σφαίρας στο πόδι, πρωτοστάτη στη δράση του ΚΚΕ χωρίς να το προδώσει ποτέ μέχρι το τέλος της ζωής του και καθημερινού αναγνώστη του «Ριζοσπάστη», η σύζυγος, τα παιδιά και τα εγγόνια του προσφέρουν στο «Ριζοσπάστη» το ποσό των 110 ευρώ μέσω ΚΟΒ Περάματος.

ΒΕΝΕΤΣΑΝΗΣ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΕΝΕΤΣΑΝΗΣ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
***

ΦΩΤΟ

Ο Θανάσης Κυρίτσης και η σύζυγός του Δήμητρα, από τα Καλυβάκια Καρδίτσας, προσφέρουν 20 ευρώ στην ΤΟ Υπαίθρου Καρδίτσας του ΚΚΕ, στη μνήμη του γιου τους ΝΙΚΟΥ ΚΥΡΙΤΣΗ, μέλους του ΝΣ Καρδίτσας της ΚΝΕ, που «έφυγε» πρόωρα σε τροχαίο ατύχημα, πριν χρόνια, τέτοιες μέρες.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΥΣΙΚΟΥ η συντρόφισσά του Περιστέρα προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Ελληνορώσων.

***

Στη μνήμη του ΜΑΝΩΛΗ ΡΑΠΤΑΚΗ τα παιδιά του Βασίλης και Γιάννης και η γυναίκα του Ειρήνη, προσφέρουν στο ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ελληνορώσων.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συζύγου μου ΡΑΠΤΗ ΒΑΪΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή, με αφορμή τη συμπλήρωση 97 χρόνων ζωής και δράσης του τιμημένου Κόμματός μας, προσφέρω 400 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Αγιάς Λάρισας.

Η σύζυγος Χρυσή Ράπτη

***

Στη μνήμη του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΙΜΠΟΥΚΑΚΗ προσφέρουμε 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματός μας.

Μάνος και Βούλα

***

φωτό 3

Συμπληρώθηκε ένα έτος από την απώλεια της κομμουνίστριας αγωνίστριας ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΥ. Στη μνήμη της καθώς και στη μνήμη των συντρόφων της ΟΡΕΣΤΗ ΜΑΚΡΙΔΗ και ΒΕΝΕΤΣΑΝΗ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, που κι αυτοί ακολούθησαν τον ηρωικό αγώνα του ΚΚΕ, προσφέρουμε στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, το ποσό των 50 ευρώ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΗΚΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΗΚΟΣ
Η οικογένειά της

***

ΦΩΤΟ

Για την ονομαστική εορτή του αξέχαστου συντρόφου ΝΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑ η σύζυγός του Αθανασία και η οικογένεια του προσφέρουν στην ΚΟ Φθιώτιδας 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του συζύγου μου ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΛΑΤΑΤΖΗ (φωτ.), αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και των αδελφών μου, μελών του Κόμματος, ΔΡΑΚΟΥΛΗ, ΚΥΡΙΑΚΟΥ, ΘΟΔΩΡΗ - που σκοτώθηκε στον ΔΣΕ στον Ταΰγετο το '49, ΓΙΑΝΝΗ (φωτ.) και ΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ, και για τα αγαπημένα μου ανίψια ΘΟΔΩΡΗ Ν. ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟ, και ΦΩΤΕΙΝΗ ΜΟΥΣΤΑΦΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ, προσφέρω μέσω της ΚΟΒ Ταμπουρίων, 300 ευρώ στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Αλεξάνδρα Οικονομάκου - Πλατατζή

***

Στη μνήμη του ΛΕΩΝΙΔΑ ΡΟΚΙΖΑ και των ΑΝΤΩΝΗ και ΚΩΣΤΑ ΚΑΠΠΟΥ, ο σύντροφός τους Βουβ. προσφέρω στο ΚΚΕ 130 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Τροφίμων - Ποτών Αργολίδας.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ΧΡΗΣΤΟΥ ΦΟΥΛΙΔΗ, που «έφυγε» πρόωρα από κοντά μας στις 17/01/2015, προσφέρουμε για την Οικονομική Ενίσχυση του ΚΚΕ το ποσό των 10 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Προσοτσάνης.

Η κόρη του Μαρία, η μητέρα του Μαρία, η σύζυγός του Τζένη και η ξαδέλφη του Τούλα.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΑΝΤΩΝΗ ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΟΥΛΗ, που πέθανε στις 30 Οκτώβρη, πριν από χρόνια, η σύζυγός του Αλεξάνδρα Χατζησταμούλη και τα παιδιά του Χρυσόστομος και Ευσταθία, προσφέρουν στο ΚΚΕ το ποσό των 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Κέντρου Περιστερίου.

***

Στη σεπτή μνήμη όλων των αγωνιστών, πεσόντων και θανόντων, του Μεταλλικού Κιλκίς, προσφορά 100 ευρώ στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Θ. Σ.

***

ΦΩΤΟ 2

Στις 27/11/2015 συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η μητέρα μου ΠΑΡΘΕΝΑ ΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΔΟΥ, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης και μέλος του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής της. Στη μνήμη της, καθώς και στη μνήμη του πατέρα μου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΔΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης που απεβίωσε στις 19/9/1990, προσφέρω το ποσό των 150 ευρώ μέσω ΚΟΒ Μετεώρων.

ΞΕΚΑΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΞΕΚΑΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ναπολέων Νικοπολιτίδης

***

ΦΩΤΟ 4

Στη μνήμη του αγωνιστή της ΕΑΜικής Εθνικής μας Αντίστασης ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΟΥΡΤΖΗ, από την Πρέβεζα, με την ευκαιρία της ονομαστικής του γιορτής, καθώς επίσης και στη μνήμη των αγωνιστών από την Πρέβεζα ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ ΑΔΑΜ, ΦΩΤΗ ΑΔΑΜ και ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΔΑΜ, προσφέρουμε στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ ΕΛΤΑ.

Οικογένεια Μαρίας Σουρτζή

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αδερφού μας ΝΙΚΟΥ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ, ΕΠΟΝίτη Μακρονησιώτη, και των ΜΑΡΙΑΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ, ΚΩΣΤΑ και ΜΑΝΩΛΗ, επίσης αδελφών μας, η οικογένεια του σ. Μιχάλη Σπυριδάκη προσφέρουμε 700 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ, τους σκοπούς του οποίου και τις θυσίες των αγωνιστών του τιμούσαν.

***

ΦΩΤΟ

Την Πρωτομαγιά του 2004 «έφυγε» από τη ζωή ο αγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΞΕΚΑΛΑΚΗΣ. Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ε' Διαμερίσματος Πειραιά.

Η σύζυγος, τα παιδιά και τα εγγόνια του.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας παιδιού ΚΩΣΤΑ ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΥ προσφέρουμε στο τιμημένο ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Κέντρου Καλλιθέας.

Ο πατέρας του Αθανάσιος

Η μητέρα του Αθηνά

***

Ο Συμεών (Σίμος) Τίρχας από τη Νέα Ιωνία Μαγνησίας προσφέρει στο τιμημένο ΚΚΕ 190 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Εκπαιδευτικών της ΤΟ Βόλου, για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος και στη μνήμη των αγωνιστών και αγωνιστριών της Εθνικής Αντίστασης και των μαχητών και μαχητριών του Δημοκρατικού Στρατού.

***

ΦΩΤΟ

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΟΣ γεννήθηκε στις 30/11/1915, στο Μαυροβούνι Γυθείου στη Λακωνία. Υπηρέτησε στο Αλβανικό Μέτωπο και ήταν αντάρτης του ΕΛΑΣ. Εζησε χρόνια εξόριστος στην Ικαρία, στον Αϊ - Στράτη και το Μακρονήσι. Απεβίωσε στις 24/12/1979. Στις 30/11/2015 συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από τη γέννησή του. Ηταν σπουδαίος άνθρωπος και αγωνιστής, μέχρι την τελευταία του πνοή. Τον θυμόμαστε με αγάπη και τον τιμούμε.

ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΟΡΕΣΤΗΣ
ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΟΡΕΣΤΗΣ
Στη μνήμη του, η γυναίκα του Καίτη και τα παιδιά του, Παναγιώτα και Θοδωράκης προσφέρουν 500 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Αγίου Κωνσταντίνου Ηλιούπολης.

***

ΦΩΤΟ

ΝΙΚΟ μου (ΚΟΪΝΗ) συμπληρώθηκαν έξι χρόνια από το θάνατό σου. Γιορτάζαμε πάντα μαζί τη γιορτή σου. Εχω μεγάλο Γολγοθά να περάσω χωρίς την παρουσία σου. Ξέρεις όμως ότι είμαι πολύ δυνατή και θα τον ξεπεράσω και πάλι μόνη μου. Στην άσβεστη μνήμη σου προσφέρω 100 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Η γυναίκα σου Βάσω Κοΐνη

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου και φίλου ΚΩΣΤΑ ΤΣΙΦΤΗ προσφέρουμε 150 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Κέντρου-Αγίας Τριάδας Περιστερίου

Καστώρης Τάσος-Δαρζέντα Μαρία

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της συντρόφισσας και φίλης μας ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ ΣΕΦΕΡΗ προσφέρουμε στο κόμμα μας που τόσο πιστά υπηρέτησε μέχρι και τις τελευταίες μέρες της ζωής της 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Κέντρου-Αγίας Τριάδας Περιστερίου. Θα σε θυμόμαστε.

Μαρία-Θοδωρής-Πελαγία


ΠΕΡΛΕΓΚΑΣ ΤΙΜΟΣ
ΠΕΡΛΕΓΚΑΣ ΤΙΜΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ

ΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΚΟΪΝΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΚΟΪΝΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΚΟΥΒΑΡΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ

Γιώργος Τσιτσίλιας
Γιώργος Τσιτσίλιας

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΝΤΕΛΟΓΛΟΥ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΝΤΕΛΟΓΛΟΥ

Κωνσταντίνος Δροσόπουλος
Κωνσταντίνος Δροσόπουλος

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΙΚΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΙΚΟΣ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΣ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΑΔΑΜ
ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΑΔΑΜ

ΦΩΤΗΣ ΑΔΑΜ
ΦΩΤΗΣ ΑΔΑΜ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΔΑΜ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΔΑΜ

ΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΛΑΤΑΤΖΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΛΑΤΑΤΖΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΓΕΝΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΓΕΝΑΣ

ΗΛΙΑΣ ΚΩΤΑΚΗΣ
ΗΛΙΑΣ ΚΩΤΑΚΗΣ

ΤΣΙΦΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΤΣΙΦΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

ΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΔΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑ
ΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΔΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΛΙΝΑΚΗΣ(Πετρογιαννης)
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΛΙΝΑΚΗΣ(Πετρογιαννης)

ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΣΕΦΕΡΗ ΚΩΣΤΟΥΛΑ
ΣΕΦΕΡΗ ΚΩΣΤΟΥΛΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΜΠΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΜΠΑΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΡΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΡΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΑΚΑΛΟΣ (Γλόμπος)
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΑΚΑΛΟΣ (Γλόμπος)

ΚΟΚΟΒΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΟΚΟΒΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΚΟΚΟΒΙΑΔΗΣΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
ΚΟΚΟΒΙΑΔΗΣΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

ΚΟΚΟΒΙΑΔΗ ΣΑΡΡΑ
ΚΟΚΟΒΙΑΔΗ ΣΑΡΡΑ

ΜΑΜΜΑΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΑΜΜΑΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΣΤΑΘΗΣ ΚΤΕΝΑΣ
ΣΤΑΘΗΣ ΚΤΕΝΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΡΕΤΤΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΡΕΤΤΟΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΟΥΛΙΔΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΟΥΛΙΔΗΣ

ΡΑΠΤΗΣ ΒΑΪΟΣ
ΡΑΠΤΗΣ ΒΑΪΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΚΑΡΑΤΣΟΥΛΑ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ
ΓΚΑΡΑΤΣΟΥΛΑ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ

ΤΣΙΛΙΓΚΑΡΙΔΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ
ΤΣΙΛΙΓΚΑΡΙΔΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΣΙΣΣΗ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΣΙΣΣΗ

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ