Παρασκευή 27 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΣΤΙΑΚΩΝ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Απαίτησε να σταματήσει η συνδικαλιστική δίωξη του προέδρου του

Παρέμβαση στη Συνέλευση του ΤΕΙ Θεσσαλίας, απαιτώντας να σταματήσει η συνδικαλιστική δίωξη σε βάρος του προέδρου του, Μάριου Καμακάρη, οργάνωσε, χτες το πρωί, ο Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών - Φοιτητριών του Ιδρύματος, με τη συνδρομή της Γραμματείας Λάρισας του ΜΑΣ. Στη Συνέλευση ήταν προγραμματισμένο να συζητηθεί η αναφορά του οικονομικού διευθυντή του ΤΕΙ και διορισμένου προέδρου της Εφορείας Φοιτητικής Μέριμνας, στην οποία ο συνδικαλιστής χαρακτηρίζεται «επικίνδυνος για την ασφάλεια των εστιακών φοιτητών» και ζητείται η απομάκρυνσή του από την εστία.

Η κατηγορία την οποία προσάπτει ο πρόεδρος της Εφορείας στον πρόεδρο του Συλλόγου, είναι ότι ο ίδιος προσωπικά, αλλά και άλλοι σπουδαστές παρεμπόδισαν τη διεξαγωγή εκλογών για ανάδειξη εκπροσώπου στην Εφορεία του Τμήματος Φοιτητικής Μέριμνας, στις οποίες υπάλληλος της Μέριμνας είχε οριστεί μέλος της εφορευτικής.

Ο Σύλλογος Εστιακών κάνει λόγο για συνδικαλιστική δίωξη σημειώνοντας: «Ενοχλούνται κάποιοι για την απόφαση και το δικαίωμά μας να συγκροτήσουμε ένα Σύλλογο τέτοιο, με εκπροσώπους που θα εκλέγονται από μας και μαζί με μας θα αγωνίζονται για τις ανάγκες μας».

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Λάρισας του ΜΑΣ, αναφερόμενη στο χαρακτηρισμό του συνδικαλιστή ως επικίνδυνου για την ασφάλεια των εστιακών, θυμίζει ότι ο Μάριος Καμακάρης, ο οποίος, ας σημειωθεί, είναι ΑμΕΑ, εκλέχτηκε 2 χρόνια συνεχόμενα, μέσα από κανονικές εκλογές των εστιακών, ως εκπρόσωπός τους στην Εφορεία, καθώς και πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου. Επισημαίνει δε ότι με βάση τους ισχύοντες νόμους, κανονισμούς κ.τ.λ., το «συνδικαλίζεσθαι» και η υπεράσπιση του δικαιώματος για ελεύθερες εκλογές αποτελούν δικαίωμα και όχι κίνδυνο και ότι ο εν λόγω χαρακτηρισμός, σύμφωνα με την εστιακή κοινότητα, αποτελεί γελοιότητα και έχει καταδικαστεί από την εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συλλόγου.

Η Συνέλευση του ΤΕΙ δεν πήρε τελικά χτες απόφαση για απομάκρυνση του σπουδαστή από την εστία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ