Τετάρτη 25 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
Κινητοποίηση με αίτημα να γίνει δεύτερο Λύκειο

Από την προχτεσινή κινητοποίηση των μαθητών
Από την προχτεσινή κινητοποίηση των μαθητών
Με συμβολικό αποκλεισμό της λεωφόρου Τατοΐου, οι μαθητές του Λυκείου της Μεταμόρφωσης κλιμάκωσαν το μεσημέρι της Δευτέρας τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες τους, διεκδικώντας να φτιαχτεί δεύτερο Λύκειο στην πόλη.

Σήμερα, οι 500 μαθητές κάνουν μάθημα σε ένα σχολείο που έχει φτιαχτεί για το μισό περίπου αριθμό. Σε πληθωρικά τμήματα, με κάθε δυνατό χώρο του κτιρίου να έχει μετατραπεί σε «αίθουσα διδασκαλίας», με πολλά - όπως λένε οι ίδιοι - προβλήματα υποδομής, σε τάξεις που στάζουν με τη βροχή, με την αίθουσα των καθηγητών να είναι η επόμενη που θα μετατραπεί σε αίθουσα διδασκαλίας...

Το αίτημα για δημιουργία δεύτερου Λυκείου μετρά σχεδόν δύο δεκαετίες, αναδεικνύοντας τις διαχρονικές ευθύνες και επανέρχεται επιτακτικά μέσα από κινητοποιήσεις γονιών και μαθητών. Οπως τονίζουν, είναι αναγκαίο να αποσυμφορηθεί το μοναδικό Λύκειο που λειτουργεί σ' ένα δήμο 30.000 κατοίκων, με τέσσερα Γυμνάσια, πολλοί απόφοιτοι των οποίων ήδη διοχετεύονται σε σχολεία όμορων δήμων (Λυκόβρυση, Πεύκη, Ηράκλειο, Φιλαδέλφεια). Γονείς και μαθητές απορρίπτουν «λύσεις» που ακούστηκαν κατά καιρούς για λειτουργία του σχολείου σε πρωινή - απογευματινή βάρδια, στέγασή του σ' ένα από τα Γυμνάσια κ.λπ. Παίρνουν την υπόθεση στα χέρια τους και διεκδικούν άμεση ανέγερση νέου σχολείου.

Στο πλευρό των μαθητών χτες βρέθηκαν εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων του σχολείου, που μέσα από μαζικές διαδικασίες από την αρχή της χρονιάς έχει προχωρήσει σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες, της τοπικής ΕΛΜΕ, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης», της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που έχει στηρίξει πολύμορφα το αίτημα και τους αγώνες για ανέγερση σχολείου.

Οι μαθητές πραγματοποίησαν πορεία στο Δημαρχείο και στους δρόμους της Μεταμόρφωσης, δηλώνοντας πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ