Τρίτη 10 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
Καταγγέλλουν την παραπομπή Μιλόσεβιτς

Το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας καταγγέλλει την ελληνική κυβέρνηση που «συμπορεύεται πλήρως με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ και τους εθνικιστές μισθοφόρους, μ' αυτούς που σκοτώνουν αμάχους, που στέλνει τους Ελληνες φαντάρους εκτός των συνόρων και χρησιμοποιεί τα ελληνικά εδάφη σαν ορμητήριο στην υλοποίηση των σχεδιασμών αυτών».

Καταγγέλλει και την «γκανγκστερική σύλληψη και παράδοση του Σ. Μιλόσεβιτς στο ΝΑΤΟικό Δικαστήριο της Χάγης», που «συνιστά κορυφαία πράξη διεθνούς τρομοκρατίας και σηματοδοτεί ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής και εισαγωγή νέων τρομοκρατικών μεθόδων για να παταχτεί η αντίσταση και το αγωνιστικό πνεύμα των λαών ενάντια στις επιλογές της "νέας τάξης πραγμάτων"».

Εκφράζει τέλος τη διεθνιστική του αλληλεγγύη στους εργάτες όλων των γειτονικών χωρών και καλεί την εργατική τάξη της χώρας μας σε ενότητα και δράση για την ειρήνη στην περιοχή.

Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης με ανακοίνωσή του τονίζει πως «μαζί με τον Μιλόσεβιτς δικάζονται και όσοι αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για την εθνική ανεξαρτησία της πατρίδας τους». Καταγγέλλει την «ελληνική κυβέρνηση που είναι ανάμεσα στους δωρητές και γίνεται συνένοχος και συνεργός στα εγκληματικά αυτά σχέδια στην περιοχή».

Υπογραμμίζει ακόμη την ανάγκη για «ανάπτυξη του εργατικού κινήματος και προσπάθεια συντονισμού με το βαλκανικό φιλειρηνικό κίνημα και σε περιφερειακό επίπεδο». Απαιτεί τέλος να αφεθεί ελεύθερος ο Σλ. Μιλόσεβιτς, να φύγει το ΝΑΤΟ απ' τα Βαλκάνια, να επιστρέψουν όσοι Ελληνες στρατιώτες βρίσκονται εκτός ελληνικών συνόρων, να ματαιωθεί η δημιουργία μισθοφορικού στρατού.

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Λέσβου καταγγέλλει την παράδοση Μιλόσεβιτς ως πράξη τρομοκρατίας και ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής, αλλά και την ελληνική κυβέρνηση που συμμετείχε στην εγκληματική αυτή πράξη. Υπογραμμίζει πως ο λεσβιακός και ολόκληρος ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να ξεγελαστεί από την παραπλανητική προπαγάνδα διαφόρων, αλλά και να εκφράσει έμπρακτα την αντίθεσή του με τη σύλληψη Μιλόσεβιτς και να απαιτήσει την απελευθέρωσή του.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Καλλιθέας εκφράζει την αγανάκτησή του για την απαγωγή και παραπομπή του πρώην Προέδρου της Γιουγκοσλαβίας, τονίζοντας πως η ενέργεια αυτή «εντάσσεται στο πλαίσιο της επίδειξης δύναμης της "νέας τάξης" και του αμερικανοΝΑΤΟικού ιμπεριαλισμού». Σημειώνει όμως ότι οι εργαζόμενοι δεν αποδέχονται τη δικαιοσύνη των ΝΑΤΟικών δολοφόνων και με τον αγώνα τους θα τους καταδικάσουν και θα ανατρέψουν τη «νέα τάξη» τους.

Το Σωματείο Συνταξιούχων του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών με ανακοίνωσή του διαμαρτύρεται έντονα για την παράδοση του Σλ. Μιλόσεβιτς στους ΝΑΤΟικούς και ζητά την αποφυλάκισή του και την τιμωρία των πραγματικών ενόχων, που επί 78 μέρες βομβάρδιζαν το γιουγκοσλαβικό λαό.

Την αντίθεσή της για τη μεθόδευση της απαγωγής του Σλ. Μιλόσεβιτς εκφράζει και η Ελληνική Κίνηση Ειρήνης Βελγίου, σημειώνοντας πως παρά την όποια άποψη μπορεί να έχει ο καθένας για τον πρώην Πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας, θα αποτελούσε στρουθοκαμηλισμό το να σιωπήσει και να μην καταδικάσει αυτή την ενέργεια, αφού ο άμεσα υπεύθυνος για να τον κρίνει είναι ο λαός της Γιουγκοσλαβίας.

Την απροσχημάτιστη επέμβαση στα εσωτερικά μιας κυρίαρχης χώρας, όπως είναι η Γιουγκοσλαβία και την παράνομη σύλληψη και παράδοση του Σλ. Μιλόσεβιτς στο ευρωΝΑΤΟικό Δικαστήριο της Χάγης στηλιτεύει και η Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας, υπογραμμίζοντας πως στόχος των ιμπεριαλιστών είναι να καμφθεί η αντίσταση και το αγωνιστικό πνεύμα αυτών που αντιδρούν στα σχέδιά τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ