Τρίτη 27 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε 24ωρες απεργίες από χτες οι φαρμακοποιοί

Στο υπουργείο Υγείας συγκεντρώθηκαν χτες το μεσημέρι οι φαρμακοποιοί της Αθήνας και του Πειραιά, στα πλαίσια των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών που αποφάσισε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος το Σάββατο. Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στις προωθούμενες αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, που επιτρέπει τη συμμετοχή και μη φαρμακοποιών στην ίδρυση και λειτουργία τους. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να εκδοθεί σχετική Υπουργική Απόφαση.

Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Φαρμακοποιών ζητά να υπάρξει συντονισμός και κοινή δράση και με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική. Τονίζει ότι ο αγώνας των φαρμακοποιών πρέπει να στοχεύει στην ανατροπή όλων των μέτρων που έχουν ληφθεί σε αυτή την κατεύθυνση, ξεκαθαρίζοντας πως η μήτρα των προβλημάτων είναι η «επιχειρηματικότητα» και η «ανταγωνιστικότητα», γι' αυτό απαιτείται η κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στο χώρο του Φαρμάκου και της Υγείας συνολικά.

Η πλειοψηφία του ΠΦΣ διαπραγματεύεται με το υπουργείο κάποιες «διορθώσεις», που όμως είναι άνευ ουσίας για τα μικρά φαρμακεία. Ζητούν η άδεια ίδρυσης και λειτουργίας του φαρμακείου να ανήκει στο φαρμακοποιό, ενώ το ποσοστό των φαρμακοποιών στο μετοχικό κεφάλαιο χαρακτηρίζεται δευτερεύον ζήτημα. Επίσης, «παζαρεύουν» το μέγιστο αριθμό φαρμακείων που μπορούν να ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη. Δηλαδή, δεν αντιδρούν στην είσοδο μεγάλων εταιρειών στον κλάδο, που μοιραία θα οδηγήσει στο κλείσιμο των πιο μικρών φαρμακείων, ούτε στο φάρμακο - εμπόρευμα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ