Τρίτη 13 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σοβαρές ζημιές από την κακοκαιρία

Εικόνες καταστροφής στα Γιάννενα...
Εικόνες καταστροφής στα Γιάννενα...
Σοβαρές ζημιές στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ηπείρου προξένησαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή την Κυριακή τα ξημερώματα. Η έντονη βροχόπτωση και οι δυνατοί άνεμοι προκάλεσαν καθιζήσεις, πτώσεις βράχων και φερτά υλικά έκλεισαν δρόμους στα Τζουμέρκα, στο Ζαγόρι και την περιοχή της Κόνιτσας.

Στα χωριά του Δήμου Δωδώνης, πέραν των προβλημάτων στο οδικό δίκτυο, ανεμοστρόβιλος προκάλεσε ζημιές σε στέγες σπιτιών, ειδικότερα στον Αγιο Ανδρέα και την Αρτοπούλα. Πραγματοποιήθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού 20 ατόμων από ορεινό ξενώνα στο Πληκάτι Κόνιτσας, ο οποίος αποκλείστηκε λόγω υπερχείλισης χειμάρρου και πτώσης βράχου. Η παραλίμνιος οδός των Ιωαννίνων για μία ακόμη φορά έγινε ένα με τη λίμνη, ενώ η Πυροσβεστική χρειάστηκε να παρέμβει σε οκτώ περιπτώσεις για άντληση υδάτων και για κοπές κλαδιών.

Χαρακτηριστικό είναι πως το οδικό δίκτυο, μετά τις τεράστιες ζημιές που είχε υποστεί το χειμώνα, σε πολλά σημεία πλέον διαλύθηκε πλήρως. Δρόμοι κόπηκαν στα δύο, οι καταπτώσεις είναι αμέτρητες, ενώ χείμαρροι ξεχείλισαν. Σοβαρά προβλήματα σημειώθηκαν και στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων - Αθηνών, κοντά στο Τέροβο, και χρειάστηκε να επέμβουν άμεσα μηχανήματα για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Αρκετά ήταν τα προβλήματα που προκάλεσαν οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν σε όλη την Κρήτη. Στα Τρίκαλα απίστευτης έντασης καταιγίδα έπληξε τα ξημερώματα της Κυριακής την πρωτεύουσα του νομού και την ευρύτερη περιοχή. Ζημιές προκλήθηκαν σε μεγάλα τμήματα του ορεινού οδικού δικτύου και σε καλλιέργειες στα πεδινά στον Δήμο Μουζακίου. Σημαντικά προβλήματα και στο επαρχιακό ορεινό δίκτυο της Αχαΐας προκάλεσε η έντονη νεροποντή που έπληξε την περιοχή.

...και στη Δωδώνη

EPIRUS GATE

...και στη Δωδώνη
Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι του Δήμου Τοπείρου Ξάνθης, μετά τον καταστροφικό ανεμοστρόβιλο που χτύπησε την περιοχή και διέλυσε στέγες, έκοψε καλώδια ρεύματος και ξερίζωσε δέντρα. Τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως σε Μάγγανα, Ζηλωτή και Εράσμιο.

Εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης, το Σαββατοκύριακο, προβλήματα προκλήθηκαν σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας και ειδικότερα σε Χαλκιδική και Κιλκίς. Στο Κιλκίς εξακολουθεί η διακοπή της κυκλοφορίας στο 3ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Γρίβας - Μ. Λιβαδίων, όπου σημειώθηκε καθίζηση.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ