Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Τα έφερε... τούμπα ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ κάνοντας ανατροπή ήταν ο νικητής κόντρα στην ΑΕΚ στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς

MotionTeam

Ο ΠΑΟΚ κάνοντας ανατροπή ήταν ο νικητής κόντρα στην ΑΕΚ στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς
Κάνοντας σπουδαία ανατροπή ο ΠΑΟΚ, αν και βρέθηκε να χάνει από την ΑΕΚ με 1-0, επικράτησε τελικά χτες στην Τούμπα με 2-1 της Ενωσης στο κυριότερο παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής στη Super League, το κυρίως μέρος της οποίας έγινε χτες. Ετσι, ο Δικέφαλος του Βορρά πήρε ένα πολύτιμο τρίποντο, που τον ανεβάζει στα ψηλά σκαλοπάτια της βαθμολογίας και ουσιαστικά καλύπτει το χαμένο έδαφος των πρώτων αγωνιστικών. Οι «ασπρόμαυροι» σε γενικές γραμμές ήταν καλύτεροι των αντιπάλων τους, πιο απειλητικοί επιθετικά, όπου με κορυφαίο τον Ροντρίγκεζ, αλλά και τον Μακ, συνεχώς εμβόλιζαν την αντίπαλη άμυνα απ' τις πτέρυγες. Οι γηπεδούχοι, μάλιστα, εκτός των δύο γκολ που πέτυχαν στο β' μέρος, με τον Ροντρίγκεζ στο 64' και το εύστοχο πέναλτι (ανατροπή του Τζιόλη) του Αθανασιάδη στο 84', έχασαν και αρκετές ευκαιρίες (19 σουτ, τα 11 προς την εστία), κυρίως στο πρώτο μέρος.

Αντίθετα, η ΑΕΚ στο πρώτο ντέρμπι επιπέδου πρώτης κατηγορίας δεν εμφανίστηκε έτοιμη για τις απαιτήσεις του αγώνα και εμφάνισε σοβαρά αμυντικά προβλήματα. Επιθετικά, αν και κατάφερε να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους στην έναρξη της επανάληψης με το γκολ του Αραβίδη (47'), ουσιαστικά το σχέδιο των αντεπιθέσεων δεν απέδωσε τα αναμενόμενα (8 σουτ, 4 προς την εστία). Οι καλύτερες ευκαιρίες για την Ενωση χάθηκαν στο τελευταίο πεντάλεπτο όταν ανέβασε την πίεση, με κορυφαία αυτή του Μάνταλου στις καθυστερήσεις. Στην ΑΕΚ πάντως φωνάζουν για πέναλτι στον Σιμόες στο 78'.

Στις νίκες και τα χαμόγελα επέστρεψε ο Παναθηναϊκός καθώς έχοντας πολύ καλή απόδοση στο πρώτο εικοσάλεπτο δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει του Λεβαδειακού στο «Απ. Νικολαΐδης» με 3-0. Τόσο το αποτέλεσμα όσο και η απόδοση των «πράσινων» στο πρώτο μέρος κυρίως, όταν και διαμορφώθηκε το τελικό σκορ, ήταν ικανά να μετριάσουν το βαρύ κλίμα που είχε δημιουργηθεί στο «τριφύλλι» το τελευταίο διάστημα. Τα γκολ για τους νικητές πέτυχαν ο Νάνο μόλις στο 5', ο Καρέλης στο 14' και ο Ατζακούν στο 19'.

Σπουδαίας σημασίας νίκη πέτυχε και ο ΠΑΣ στα Γιάννενα με 1-0 επί του Ατρομήτου διατηρώντας την πολύ καλή παράδοση που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια στην έδρα του απέναντι στους Περιστεριώτες. Το γκολ της νίκης πέτυχε ο Τσουκαλάς στο 29' ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο δοκάρια στο πρώτο μέρος με τους Ούμπιντες και Φυντανίδη στο 4' και στο 28', αντίστοιχα.

Στην Τρίπολη ο Αστέρας ξεκινώντας πιο φουριόζος σε σχέση με τον Πανιώνιο νίκησε τους «κυανέρυθρους» με 2-1 παίρνοντας βαθμολογική ανάσα. Ουσιαστικά, τα περισσότερα κρίθηκαν στο πρώτο 15λεπτο περίπου όταν οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν με γκολ των Γιάννου (10') και Δημούτσου (13') ενώ οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 27' χάρη σε αυτογκόλ του Γκοϊάν. Οι Νεοσμυρνιώτες αναλώθηκαν σε πολλά λάθη και μέτριο ποδόσφαιρο με αποτέλεσμα ο ρυθμός του αγώνα να πέσει μέχρι το φινάλε.

Στην Κομοτηνή ο Πανθρακικός με τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο να κάνει πρεμιέρα στον πάγκο της ομάδας δεν μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση της Καλλονής και κόλλησε στο 0-0.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ολυμπιακός 12, Παναθηναϊκός 9, ΠΑΟΚ 7, ΑΕΚ 7, Παναιτωλικός 7, ΠΑΣ Γιάννινα 7, Αστέρας Τρίπολης 7, Ατρόμητος 6, Πανιώνιος 6, Βέροια 5, Ξάνθη 5, Ηρακλής 4, Λεβαδειακός 3, Καλλονή 2, Πλατανιάς 1, Πανθρακικός 1.

  • ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ευχάριστα ήταν τα νέα για τον Ντα Κόστα που αποχώρησε το απόγευμα της Τρίτης τραυματίας από το παιχνίδι του Ολυμπιακού στην Ξάνθη. Η επίσημη ανακοίνωση κάνει λόγο για «πλήγμα στον μηνίσκο και ελαφρύ τραυματισμό στο γαστροκνήμιο», κάτι που πρακτικά σημαίνει πως ο παίκτης γλιτώνει το χειρουργείο.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ