Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
«Σοφοί» με ... προϋπηρεσία

Από τον περασμένο Αύγουστο, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας συνέστησε μια ακόμα «Επιτροπή σοφών», με 12 μέλη, προκειμένου να διαμορφώσει προτάσεις για τις παραπέρα ανατροπές στο Ασφαλιστικό.

Ουσιαστικά, ο λόγος ύπαρξης τέτοιων επιτροπών είναι να εξειδικεύσουν τις αντιασφαλιστικές κατευθύνσεις και ταυτόχρονα να προσδώσουν επιστημονικοφανή χαρακτήρα σε προαποφασισμένες πολιτικές αποφάσεις. Με άλλα λόγια, τέτοιες επιτροπές έρχονται να «νομιμοποιούν» το σφαγιασμό των λαϊκών δικαιωμάτων.

Γι' αυτό δεν πρέπει να θεωρηθεί τυχαία η συμμετοχή στην τωρινή Επιτροπή ανθρώπων που έχουν παίξει συγκεκριμένο ρόλο στην εφαρμογή αντιασφαλιστικών πολιτικών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η συμμετοχή του Μιλτιάδη Νεκτάριου, ο οποίος συμμετέχει με την ιδιότητα του καθηγητή Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης, αλλά ήταν επίσης ο διοικητής του ΙΚΑ επί κυβερνήσεων Σημίτη, όταν πέρασαν ο αντιασφαλιστικός νόμος 3029 και άλλες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις.

Επίσης, σήμερα είναι πρόεδρος της ασφαλιστικής εταιρείας «International Life ΑΕΑΖ» (2010 - σήμερα), ενώ διετέλεσε ακόμα Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής (1993 - 1999), πρόεδρος της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (1993 - 96), διευθύνων Σύμβουλος της Χρηματιστηριακής Β. Ελλάδος (1991 - 1993) κ.ά. Εχει δηλαδή μια πλούσια θητεία στον τομέα της ιδιωτικής ασφάλισης...

Χαρακτηριστική είναι η συμμετοχή και του ομότιμου καθηγητή Δικαίου Κοινωνικής Ασφάλειας, Κωνσταντίνου Κρεμάλη, ο οποίος συμμετείχε στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή για τη Μεταρρύθμιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, η οποία προετοίμασε το Νόμο για τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης (άρθρα 7 και 8 Ν. 3029/2002).

Στην εταιρεία του ανατέθηκε επίσης από την πλειοψηφία της ΠΟΕ ΔΟΥ (Ομοσπονδία Εφοριακών) η ίδρυση του πρώτου ταμείου επαγγελματικής ασφάλισης. Η ίδια ανέλαβε και τη σύσταση επαγγελματικού ταμείου στα ΕΛΤΑ.

Τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής, είναι τα εξής: Αννα Λιγωμένου, αντιπρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου, Βασίλης Ανδρουλάκης, Δικαστής Συμβουλίου της Επικρατείας, Διονύσιος Γράβαρης, Καθηγητής Κοινωνικής Πολιτικής, Ξενοφών Κοντιάδης, Καθηγητής Δικαίου Κοινωνικής Ασφάλειας, Σταυρούλα Κτιστάκη, Δικαστής Συμβουλίου της Επικρατείας, Φρόλη Κουσκουνά, Πρόεδρος Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής, Σπύρος Μαρκάτης, Δικαστής Συμβουλίου της Επικρατείας, Δημήτριος Μπούρλος, Δικηγόρος, εξειδικευμένος σε συνταξιοδοτικά θέματα, Αθηνά Πετρόγλου, Δικηγόρος, εξειδικευμένη σε συνταξιοδοτικά θέματα, Αγγελος Στεργίου, Καθηγητής Δικαίου Κοινωνικής Ασφάλειας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ