Τρίτη 3 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙ ΛΑΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ
Στο ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΝΑ η Ελλάδα και η ευρύτερη περιοχή

Συνεδρίαση της ΚΕ του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και την Ελλάδα

Η ΚΕ του ΚΚΕ κατέληξε σε βασικά συμπεράσματα, συζητώντας στις 30-6-2001 τις πολιτικές εξελίξεις στα Βαλκάνια και στο εσωτερικό της χώρας:

1. Βρισκόμαστε σε νέα φάση αποσταθεροποίησης και αλλαγής των συνόρων στα Βαλκάνια. Ανοιξαν οι ασκοί του Αιόλου, όχι μόνο για τον πλήρη διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, της ΠΓΔΜ, αλλά και για γενικευμένες συρράξεις. Στο μάτι του κυκλώνα η Ελλάδα, με όξυνση της αμφισβήτησης των συνόρων, των κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο.

2. Η παράδοση Μιλόσεβιτς συνιστά κορυφαία πράξη διεθνούς τρομοκρατίας και σηματοδοτεί ποινικοποίηση της διεθνούς πολιτικής ζωής. Η ελληνική κυβέρνηση συμμετείχε ενεργά στην εγκληματική πράξη παράδοσης του Σλ. Μιλόσεβιτς στο ΝΑΤΟικό «Δικαστήριο» της Χάγης.

3. Η εξαγγελία του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ εκφράζει την προσπάθεια της ηγεσίας του να διασφαλίσει την παραμονή της στη διακυβέρνηση της χώρας. Ο λαός δεν πρέπει να ξεγελαστεί και από την παραπλανητική προπαγάνδα των διαφόρων ομάδων του ΠΑΣΟΚ, αλλά και να αντιμετωπίσει τη δημαγωγία της ΝΔ, που διακηρύσσει την ίδια πολιτική.

4. Το ΚΚΕ καλεί το λαό να εκφράσει με τη δράση και με την ψήφο του την αντίθεσή του στην κεντροδεξιά και την κεντροαριστερά. Να ενισχύσει ολόπλευρα το ΚΚΕ και την πρότασή του για τη δημιουργία του Μετώπου. Οι λαοί μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση στο σημερινό «Ριζοσπάστη».


ΣΕΛ.  3

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ