Σάββατο 5 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Συνολικά ενάντια στη φοροληστεία το ΚΚΕ

Τη ρητή αντίθεση του ΚΚΕ στην επιβολή ΦΠΑ 23% στα δίδακτρα κάθε είδους ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου, ως μέτρο που εντάσσεται στη συνολική φοροληστεία επαναλαμβάνει το Τμήμα Παιδείας του ΚΚΕ, με αφορμή την επιστολή του συλλόγου Palso νομού Ηρακλείου προς τους γονείς όπου αναφέρεται πως «τα αντιπολιτευόμενα κόμματα (πλην ΚΚΕ) ζητούν την απόσυρσή του».

Ο Κυριάκος Ιωαννίδης, υπεύθυνος του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ του ΚΚΕ, απέστειλε προς την PALSO την εξής δήλωση:

«Σε σχέση με κείμενό σας στο οποίο υποστηρίζεται ότι το ΚΚΕ δεν έχει ζητήσει την απόσυρση του μέτρου για τον ΦΠΑ στα 23% στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, ενώ τα άλλα αντιπολιτευόμενα κόμματα το ζητούν, σημειώνω τα εξής:

Το μέτρο αυτό, ψηφίστηκε απ' όλα τα κόμματα εκτός ΚΚΕ στα πλαίσια της ψήφισης του Μνημονίου 3. Σχετικές τοποθετήσεις υπάρχουν από τον ΓΓ του ΚΚΕ αλλά και από άλλα στελέχη του. Επίσης υπάρχει σχετικό δημοσίευμα στο "Ριζοσπάστη" (26/8/2015) όπου εντοπίζουμε το πρόβλημα ως ζήτημα που αφορά τη λαϊκή οικογένεια. Με αυτήν την έννοια, πρέπει να διορθώσετε τη διατύπωση αυτή, καθώς είναι σαφές ότι το ΚΚΕ εντάσσει την αντίθεσή του σε αυτό το μέτρο συνολικότερα στη φοροληστεία που υπάρχει στο Μνημόνιο 3».

Για το θέμα, ανακοίνωσε εξέδωσε η ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ, παραθέτοντας την τοποθέτηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για την επιβολή του ΦΠΑ στα δίδακτρα και σημειώνοντας πως «μόνο ερωτηματικά προκαλεί η παραπάνω διατύπωση στην επιστολή του συλλόγου προς τους γονείς».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ