Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Βάκχες» στο Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας 2015

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα απονείμει τιμητικό έπαινο στην ηθοποιό Τιτίκα Σαριγκούλη, αύριο, Σάββατο 29 Αυγούστου

Μετά την επιτυχημένη πρεμιέρα στο Αρχαίο Θέατρο της Μεσσήνης, το Πειραϊκό Θέατρο «Δημήτρης Ροντήρης» και η εταιρεία «ΑΝΘΟΣ» παρουσιάζουν στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών, στο πλαίσιο του 34ου Φεστιβάλ Πάτρας 2015, τις «Βάκχες» του Ευριπίδη.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιώργος Παπαθεοδώρου. Η απόδοση του έργου στα νέα ελληνικά είναι του Χρήστου Σάββα. Τη μουσική επιμελείται ο Σάκης Τσιλίκης, η ερμηνεία των χορικών ανήκει στον Δημήτρη Ψαριανό, σε στίχους της Τούλας Καρώνη, ενώ χορογραφία και κινησιολογία δίδαξε η Κάλια Θεοδοσιάδη.

Το καστ των ηθοποιών περιλαμβάνει τους: Σπύρο Κατηφόρη, Αλέξανδρο Μαρτζούκο, Βασίλη Zώη, Κυριακή Υψηλάντη, Πέτρο Τσαπαλιάρη, Νέστορα Αφιανέ, Κωνσταντίνα Σπάθη, Εβίτα Φυτσαντωνάκη, Ιφιγένεια Καφετζοπούλου, Κατερίνα Χολή, Μαρία Μανωνά, Κέλυ Νικηφόρου, με επικεφαλής τον Σπύρο Φωκά και την Τιτίκα Σαριγκούλη.

Ακόμα, επί σκηνής θα υπάρχει ερμηνεία του έργου στη νοηματική γλώσσα από τον ειδικό μεταφραστή Στράτο Πατρινό, του οποίου η ενσωμάτωση στην παράσταση προσδίδει μοναδικότητα στην όλη εκτέλεση.

Μετά την Πάτρα, ο κύκλος των φιλανθρωπικού χαρακτήρα παραστάσεων συνεχίζεται στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη στις 29/8, στην Αρχαία Δωδώνη στις 2/9 και στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων στις 4/9.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, αύριο, Σάββατο 29 Αυγούστου στις 21.30 θα χαιρετίσει και θα απονείμει τιμητικό έπαινο στην ηθοποιό Τιτίκα Σαριγκούλη, στην εκδήλωση που πραγματοποιεί ο Ομιλος για την Unesco Νομού Πειραιώς και Νήσων, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πέτρας 2015 στον Κοινωνικό - Πολιτιστικό Χώρο του Θεάτρου στην Πετρούπολη, με την παράσταση «Βάκχες» του Ευριπίδη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ