Τρίτη 25 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καταγγελία για τους εργολάβους καθαριότητας

Με 17 απολύσεις, που βαφτίστηκαν «οικειοθελείς αποχωρήσεις», και εντατικοποίηση της δουλειάς για τους εναπομείναντες εργαζόμενους, σφραγίστηκε η μετάβαση της καθαριότητας του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας από τη μια εργολαβική εταιρεία στην άλλη. Συγκεκριμένα, ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων καταγγέλλει ότι στις 14/8 το νοσοκομείο διέκοψε τη σύμβαση με την προηγούμενη εταιρεία και από τις 15/8 την ανέθεσε σε μια άλλη.

Την περασμένη Πέμπτη, αντιπροσωπεία του Σωματείου και της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στον διοικητή του νοσοκομείου, διεκδικώντας την ανάκληση των «οικειοθελών» απολύσεων, εκφράζοντας γενικότερα την αντίθεσή τους στη δραστηριοποίηση των επιχειρήσεων στον τομέα της καθαριότητας του νοσοκομείου και απαιτώντας προσλήψεις με σχέση μόνιμης και σταθερής εργασίας.

Στην ανακοίνωσή του το Σωματείο, μεταξύ άλλων, σημειώνει: «Στη μετάβαση από τη μία εταιρεία στην άλλη από τους 60 περίπου εργαζόμενους εξαναγκάστηκαν σε "οικειοθελή αποχώρηση" 17, οι οποίοι έχασαν τα ψίχουλα της αποζημίωσης και οδηγούνται στην ανεργία χωρίς καν να μπορούν να πάρουν επίδομα. Στο εξής οι εργαζόμενοι που απέμειναν θα πρέπει να δουλεύουν με εξοντωτικούς ρυθμούς, πράγμα που θα έχει επιπτώσεις στην υγεία τους αλλά και στη δημόσια υγεία αφού η καθαριότητα αναγκαστικά θα γίνεται πλημμελώς διότι δεν προβλέπεται αντικατάσταση αυτών που αποχώρησαν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ