Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ο

ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ «ΛΑΡΙΣΑ»: Να συνεχίσουν και να εντείνουν την αγωνιστική πίεση προς την κυβέρνηση για να ικανοποιήσει το αίτημά τους για έκτακτο βοήθημα 1.000 ευρώ, αποφάσισαν οι άνεργοι της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Λάρισα», τα 42 καταστήματα της οποίας έκλεισαν, αφήνοντας χωρίς δουλειά κοντά στους 600 εργαζόμενους. Στη συνέλευση που πραγματοποίησαν στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, οι απολυμένοι της αλυσίδας αποφάσισαν, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους, να στήσουν το δικό τους «μπλόκο» διαμαρτυρίας στην επικείμενη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ: Με την αποφασιστική παρέμβαση του Σωματείου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων, Εργαστηρίων, Διαγνωστικών Κέντρων και συναφών χώρων στην εργοδοσία της κλινικής «ΝΕΟΝ ΑΘΗΝΑΙΟΝ», εξοφλήθηκε το σύνολο των δεδουλευμένων πρώην εργαζόμενης της κλινικής. Το «ΝΕΟΝ ΑΘΗΝΑΙΟΝ» ανήκει στις επιχειρήσεις που έχουν κάνει καθεστώς την απλήρωτη εργασία, ενώ η εργοδοσία μέσω τρομοκρατίας και εκβιασμών προσπαθεί να επιβάλει «σιγή νεκροταφείου» στο χώρο εργασίας.

ΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ: Με αφορμή τα επίσημα στοιχεία του Ιούλη 2015, που δείχνουν ότι τείνουν να εκλείψουν οι συμβάσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης και οι απολύσεις είναι περισσότερες από τις προσλήψεις, σε ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας επισημαίνει πως με το 3ο μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς νόμους που φέρνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η κατάσταση θα χειροτερέψει περισσότερο.

«ΑΚΤΩΡ - ΙΟΝΙΟΣ»: Τις συνεχιζόμενες απολύσεις στον οδικό άξονα Αμβρακία - Ακτιο από την κατασκευαστική εταιρεία «ΑΚΤΩΡ - ΙΟΝΙΟΣ» καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου. Οι τελευταίες απολύσεις έγιναν επειδή οι εργαζόμενοι δε συμφώνησαν με τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας για υποχρεωτικές άδειες άνευ αποδοχών για το μήνα Αύγουστο. Καλεί τους εργαζόμενους, συσπειρωμένοι στα ταξικά σωματεία σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, να οργανώσουν την πάλη τους για να μην περάσουν τα σχέδια της εργοδοσίας. Να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα από τη δράση τους.

ΣΑΜΟΣ: Αντιπροσωπεία του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και του Εργατικού Κέντρου Σάμου έκανε παρέμβαση την περασμένη Παρασκευή στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και απαίτησε τη διενέργεια συχνών ελέγχων σε χώρους δουλειάς, για προβλήματα όπως απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, μη τήρηση του ωραρίου, κατάργηση της Κυριακής αργίας, μη έγκαιρη καταβολή μισθοδοσίας κ.λπ. Οι συνδικαλιστές κατήγγειλαν, επίσης, την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς από πολλούς εργοδότες, την ολοένα και μεγαλύτερη εντατικοποίηση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγώνας για συνέχιση του έργου χωρίς απολύσεις και μειώσεις στα μεροκάματα(2019-08-08 00:00:00.0)
Καταγγελίες για μη απόδοση του δώρου Χριστουγέννων(2016-12-28 00:00:00.0)
Νέες απολύσεις στα έργα της Ιόνιας Οδού(2016-05-21 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2015-06-03 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2013-01-22 00:00:00.0)
Παράσταση ξανά στον «Γαλαξία»(2010-01-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ