Πέμπτη 30 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Πρόστιμο 900 ευρώ στο ΠΑΜΕ από το Δήμο Καλαμάτας

Για το πανό, με το οποίο καλούσε σε συγκέντρωση ενάντια στα νέα μέτρα

Πρόστιμο 900 ευρώ αξιώνει να εισπράξει από το ΠΑΜΕ η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας επικαλούμενη «ρύπανση» του περιβάλλοντος. Αυτό που είδε η Δημοτική Αρχή ως «ρύπανση» δεν ήταν παρά το πανό που καλούσε το λαό της πόλης σε συγκέντρωση ενάντια στο νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων. Τον δήμαρχο και τη δημοτική Αρχή καταγγέλλει το ΠΑΜΕ και υπογραμμίζει ότι πίσω από την υποτιθέμενη «παράβαση» κρύβεται η προσπάθεια να υψωθούν εμπόδια και απαγορεύσεις στην κινητοποίηση και την πάλη του λαού. Καλεί τους εργαζόμενους και όλο το λαό της Καλαμάτας να απαντήσουν, δυναμώνοντας την πάλη για την ανάκτηση των απωλειών.

Στην ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων, σημειώνει:

«Το ΠΑΜΕ, οι δυνάμεις του, δε φοβούνται, δε συμβιβάζονται και πολύ περισσότερο δεν υποτάσσονται, αντίθετα, με σταθερότητα, με μαχητικότητα και αδιαλλαξία στέκονται απέναντι στο κεφάλαιο, την ΕΕ και σε όσους τους υπηρετούν, από όποιο γρανάζι της αστικής εξουσίας σε κεντρικό, περιφερειακό ή τοπικό επίπεδο.

Επιστρέφουμε το πρόστιμο, να το στείλουν στον ΣΕΒ και στην κυβέρνηση.

Καλούμε τους εργαζόμενους της Καλαμάτας, τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά και ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες, παρά τις επιμέρους διαφορές, να συμπορευτούν με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, την ΟΓΕ, το ΜΑΣ. Να ισχυροποιήσουμε τη συμμαχία μας, την κοινή μας δράση. Απέναντί μας είναι αυτοί που ενώθηκαν για να μας εξοντώσουν, η ΕΕ, οι επιχειρηματικοί όμιλοι, τα κόμματά τους και άλλοι "πρόθυμοι" όπως και η δημοτική Αρχή της Καλαμάτας. Στηρίζουν τα νέα και παλιά μνημόνια, τα νέα και παλιά μέτρα, τη φοροληστεία. Στηρίζουν τη φτωχοποίηση των λαϊκών στρωμάτων με μείωση των μισθών των συντάξεων, με αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 και τώρα στα 72 όπως απαιτεί η τρόικα.

Σας καλούμε να διεκδικήσουμε την ανάκτηση των απωλειών, τις σύγχρονες ανάγκες μας, να δυναμώσουμε τη λαϊκή αλληλεγγύη, ώστε να μη μείνει κανείς μόνος του στην κρίση».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ