Παρασκευή 24 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΞΙΚΟ
Νέα εξαφάνιση στελέχους του Κομμουνιστικού Κόμματος

Το ΚΚ Μεξικού καταγγέλλει συνολική ένταση της καταστολής σε βάρος αγωνιστών και λαϊκών κινητοποιήσεων

Από πρόσφατη κινητοποίηση του ΚΚ Μεξικό, που πρωτοστατεί στην οργάνωση ταξικών αγώνων
Από πρόσφατη κινητοποίηση του ΚΚ Μεξικό, που πρωτοστατεί στην οργάνωση ταξικών αγώνων
Νέο όργιο καταστολής σε βάρος αγωνιστών και λαϊκών κινητοποιήσεων καταγγέλλει το Κομμουνιστικό Κόμμα Μεξικού (ΚΚΜ), καλώντας τις λαϊκές οργανώσεις να συγκροτήσουν κοινό μέτωπο αντίστασης στην προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει «σιγή νεκροταφείου» στη χώρα και να υποτάξει κάθε αγωνιστικό σκίρτημα του λαού της.

Το ΚΚΜ καταγγέλλει χαρακτηριστικά την απαγωγή του Πολιτικού Γραμματέα της Περιφερειακής Οργάνωσης του κόμματος στο κρατίδιο Ταμαουλίπας, Ενρίκε Λόπεζ Γκουτιέρες, ο οποίος παραμένει εξαφανισμένος από τη νύχτα του περασμένου Σαββάτου 18 Ιούλη, όταν ομάδα ενόπλων εισέβαλε στο σπίτι του και τον πήρε ουσιαστικά απαγάγοντάς τον. Την τελευταία 4ετία, ο Γκουτιέρες είχε αναπτύξει σημαντική πολιτική δράση στο συνδικαλιστικό, στο φοιτητικό και γενικά το λαϊκό κίνημα της περιοχής, με αποτέλεσμα - επισημαίνει η ανακοίνωση - «να κερδίσει την εχθρότητα των αντιδραστικών τομέων της περιοχής αυτής και του ίδιου του κράτους».

Το κόμμα καταγγέλλει ακόμα τις επιθέσεις που σημειώθηκαν την τελευταία βδομάδα από δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας σε μια σειρά περιοχές: στην κοινότητα Οστούλα σε Μιτσοακάν, στο Τσιλπανσίνγκο του Γκερέρο, σε Σαλαμάνκα, σε Οαχάκα, με αποτέλεσμα τουλάχιστον δύο νεκρούς, δεκάδες τραυματίες και πολλές συλλήψεις.

Θεωρούμε την αστική κυβέρνηση της χώρας υπεύθυνη για την επίθεση ενάντια στον Ενρίκε Γκουτιέρες, τονίζει η ανακοίνωση, ενώ το κόμμα απαιτεί ο Γκουτιέρες να επιστρέψει σώος και αβλαβής.

Επιπλέον, καλεί «τις πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις να σταθούν αλληλέγγυες και να δημιουργήσουν πεδία συντονισμού, για να δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο ενάντια στο κύμα δολοφονιών, παρενοχλήσεων και καταστολής σε βάρος του μεξικανικού λαού». Ξεκαθαρίζει ακόμα ότι «ούτε με την καταστολή ούτε με τις εξαφανίσεις και τις δολοφονίες θα μπορέσουν να σταματήσουν την αγανάκτηση και την ανυποταξία που τις επόμενες μέρες θα ξεσπάσει ακόμα πιο δυναμικά».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ