Τετάρτη 8 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Παρέμβαση για την επαναπρόσληψη απολυμένης

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Επιθεώρηση Εργασίας Καλλιθέας, όπου έγινε τριμερής για την απόλυση εργαζόμενης στις αρχές του Ιούνη, έκανε χτες το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «Forthnet - Netmed». Το σωματείο απαίτησε την άμεση επαναπρόσληψη της εργαζόμενης, ενώ επισήμανε το γεγονός ότι η εργοδοσία απολύει παλιότερους εργαζόμενους, με στόχο να τους αντικαταστήσει με φθηνότερους, εκμεταλλευόμενη τους αντεργατικούς νόμους των τελευταίων ετών.

Παράλληλα, υπενθύμισε την απόλυση αναπληρωματικού μέλους του ΔΣ του σωματείου, πριν λίγους μήνες. Κάτω από την παρέμβαση του επιχειρησιακού και του κλαδικού σωματείου, η Επιθεώρηση Εργασίας κάλεσε σε επαναπρόσληψη της απολυμένης, με την εργοδοσία ωστόσο να εμμένει στην απόφασή της.

Στη διάρκεια της τριμερούς συνάντησης, το επιχειρησιακό σωματείο έθεσε και το πρόβλημα των καθυστερήσεων στην καταβολή της μισθοδοσίας, ενώ έχει ζητήσει νέα τριμερή για το θέμα της μη καταβολής της προσαύξησης για τις άδειες του 2014 που δε χορηγήθηκαν στους εργαζόμενους, καθώς και καταγγελίες για αυθαιρεσίες της εργοδοσίας και προσπάθειες να παρεμποδίσει τη συνδικαλιστική δράση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ