Τετάρτη 8 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ελλείψεις καταγγέλλουν τα νοσοκομεία

Η «αργία» των τραπεζών ήρθε να σφίξει ακόμα πιο πολύ την οικονομική θηλιά που έχουν τα δημόσια νοσοκομεία, εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής, που μείωσε δραματικά τα κονδύλια για τις λειτουργικές δαπάνες.

Ετσι, χτες είδε το φως της δημοσιότητας έγγραφο του μικροβιολογικού τμήματος του Ιπποκράτειου προς τη διοίκηση του νοσοκομείου, που προειδοποιεί για ενδεχόμενες ελλείψεις σε αντιδραστήρια και ιδιαίτερα σε φιαλίδια αιμοκαλλιεργειών.

Επίσης, πριν από λίγες μέρες είχε δει το φως της δημοσιότητας έγγραφο και πάλι απ' το Ιπποκράτειο με θέμα την «κήρυξη έκτακτης ανάγκης σίτισης νοσηλευομένων ασθενών και προσωπικού». Το έγγραφο αυτό διέψευσε η διοίκηση του νοσοκομείου, υποστηρίζοντας ότι «οι προμήθειες εκτελούνται κανονικά, χωρίς να δημιουργείται κανένα πρόβλημα στη σίτιση».

Το ενδεχόμενο να υπάρξουν ελλείψεις στα νοσοκομεία επιβεβαίωσε και η κίνηση του υπουργού Υγείας να ζητήσει από τον υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας να προχωρήσει η διαδικασία έγκρισης συναλλαγών για πρώτες ύλες και φαρμακευτικά προϊόντα από το εξωτερικό.

Επίσης προχτές, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός (ΠΦΣ) Σύλλογος με επείγουσα επιστολή προς τον υπουργό Υγείας επισημαίνει ότι «διογκώνεται καθημερινά ο ελλιπής ανεφοδιασμός των φαρμακαποθηκών με φάρμακα, πολλές φαρμακαποθήκες έχουν θεσπίσει πλαφόν στα χορηγούμενα κουτιά, ενώ αυξάνεται ο αριθμός των φαρμακαποθηκών που παραδίδουν σκευάσματα μόνο τοις μετρητοίς».

Σήμερα ο ΠΦΣ θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να εξεταστεί το θέμα των πληρωμών των φαρμακείων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ