Τρίτη 30 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ
Αναστέλλει προσωρινά την απεργία στα Εμφιαλωμένα Ποτά

Καλεί τους εργαζόμενους μπροστά στο δημοψήφισμα να μην εγκλωβιστούν στο ψευτοδίλημμα για το ποιο μνημόνιο είναι καλύτερο

Σε αγωνιστική ετοιμότητα παραμένουν οι εργαζόμενοι του κλάδου
Σε αγωνιστική ετοιμότητα παραμένουν οι εργαζόμενοι του κλάδου
Με ανακοίνωσή της προς τους εργαζόμενους του κλάδου, η Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων Ποτών ενημερώνει για την απόφασή της να αναστείλει προσωρινά την απεργία στα Εμφιαλωμένα Ποτά, που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα Τρίτη. Εξηγώντας τους λόγους και κάνοντας μια γενικότερη εκτίμηση της κατάστασης που διαμορφώνεται, σημειώνει στην ανακοίνωσή της:

«Οι τελευταίες εξελίξεις με την προκήρυξη δημοψηφίσματος από την συγκυβέρνηση έχει στόχο να θέσει νέα τρομοκρατικά διλήμματα στην εργατική τάξη και το λαό μας. Είναι ανάγκη να μην περάσει το κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθούν να επιβάλουν βιομήχανοι - κυβέρνηση - Ευρωπαϊκή Ενωση, για να αποσπάσουν τη συμφωνία μας, να ζήσουμε με ακόμη λιγότερα.

Η ομοσπονδία μας παλεύει για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που έχουν στόχο την αναπλήρωση των απωλειών στον κλάδο και βάζουν τη βάση για νέες διεκδικήσεις. Για να υπογραφεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που αφορά τους εργαζόμενους στα Εμφιαλωμένα Ποτά, έχουμε προκηρύξει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για την Τρίτη 30 Ιούνη 2015.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, με το δημοψήφισμα και το κλείσιμο των τραπεζών και ύστερα από αίτημα αρκετών σωματείων του κλάδου η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας αποφάσισε σήμερα την προσωρινή αναστολή της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που είχε κηρυχθεί στα Εμφιαλωμένα Ποτά.

Συνεχίζουμε τον καθημερινό αγώνα μέσα στους χώρους δουλειάς για να οργανωθούν ακόμα καλύτερα οι εργαζόμενοι του κλάδου, ώστε να επιβάλουμε την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, καλούμε τον ΣΕΒ να προσέλθει σε νέα συνάντηση για να υπογραφεί νέα κλαδική Σύμβαση.

Ταυτόχρονα, καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου σε αγωνιστική ετοιμότητα να βρίσκονται σε επιφυλακή και να παρακολουθούν τις εξελίξεις. Να μη συμφωνήσουμε ούτε στην πρόταση "σφαγείο" των θεσμών, ούτε στην πρόταση "λαιμητόμο" της συγκυβέρνησης. Οι δύο προτάσεις είναι πανομοιότυπες και μας οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια και εξαθλίωση.

Την ίδια στιγμή, να μην επιτρέψουμε να εκμεταλλευτούν οι βιομήχανοι τις εξελίξεις για να αφήσουν απλήρωτους εργαζόμενους, να προχωρήσουν σε απολύσεις ή να εντείνουν την επίθεση στα δικαιώματά μας.

Καλούμε τη συγκυβέρνηση, που έκλεισε τις τράπεζες, να παρέχει δωρεάν τις υπηρεσίες Υγείας, τα φάρμακα και οποιεσδήποτε άλλες υπηρεσίες για τις ανάγκες μας. Να εξασφαλιστεί η δωρεάν μετακίνηση όλου του λαού. Να μη γίνει καμία διακοπή σε ΔΕΗ, νερό, να παγώσουν όλα τα χρέη.

Συνεχίζουμε με ακόμα μεγαλύτερη ένταση την καθημερινή μάχη για να οργανωθούν ακόμα καλύτερα οι εργαζόμενοι του κλάδου μέσα στους τόπους δουλειάς. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος, για να βάλουμε εμπόδια, να καθυστερήσουμε και να ανατρέψουμε τα νέα μέτρα που έχουν σχεδιαστεί. Μέσα απ' αυτόν το δρόμο μπορούμε να διεκδικήσουμε να γίνουν η εργατική τάξη και ο λαός νοικοκύρηδες στον τόπο τους. Για να γίνεται η παραγωγή για τις ανάγκες του λαού και όχι για τα κέρδη των βιομηχάνων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ