Παρασκευή 21 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ
Πρόωρος τελικός

Ολυμπιακός - ΑΕΚ το σημαντικότερο ζευγάρι της προημιτελικής φάσης. Θ' αναμετρηθούν ακόμα Αρης - Πανιώνιος, ΟΦΗ - Καλαμάτα και Ιωνικός - Ναυπακτιακός

Εναν προημιΤΕΛΙΚΟ μ' όλη τη σημασία του όρου ανέδειξε η χτεσινή κλήρωση. Για μια θέση στους «4» του Κυπέλλου θα κοντραριστούν Ολυμπιακός - ΑΕΚ και όπως εύκολα κατανοεί κάποιος το... θερμόμετρο ανέβηκε στα ύψη, για πολλούς και διαφόρους λόγους. Αμφίρροπα είναι και τ' άλλα δύο από τα τρία ζευγάρια. Ο Ιωνικός ήταν ο τυχερός της διαδικασίας. Η «κοκκινοκίτρινη» μονομαχία πάντως επισκίασε τα υπόλοιπα.

Οι πρόσφατοι «ανοιχτοί λογαριασμοί» και η κόντρα των τελευταίων ετών (έστω και απόντος του Μπάγεβιτς, βασικής παραμέτρου στην ιστορία) είναι ο ένας λόγος του αυξημένου ενδιαφέροντος. Ο έτερος είναι αμιγώς αγωνιστικός. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να υπερασπιστούν τον τίτλο που κατέχουν, ενώ οι «κιτρινόμαυροι» αντιμετωπίζουν το Κύπελλο ως μονόδρομο διάκρισης για φέτος.

Σχολιάζοντας την κλήρωση ο Γιάννης Παθιακάκης δήλωσε: «Η κλήρωση που μας έτυχε στο κύπελλο είναι δύσκολη και για τις δύο ομάδες. Αποψή μου είναι ότι τα παιχνίδια του Κυπέλλου είναι εντελώς διαφορετικά από αυτά του πρωταθλήματος. Πιστεύω ότι όταν θα γίνουν τα δύο παιχνίδια θα είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό με ό,τι καλύτερο μπορούμε». Και όταν ρωτήθηκε αν θα επηρεάσουν τα όσα έγιναν στον αγώνα πρωταθλήματος είπε: «Δε νομίζω. Ισα ίσα, που θα είναι ένα επιπλέον κίνητρο για τους παίκτες της ΑΕΚ να αποδείξουν ότι δεν τους αξίζει η φετινή τους πορεία στο πρωτάθλημα. Στα ντέρμπι αυτό που μετράει είναι η ψυχολογία και θέλω να πιστεύω ότι στις ημερομηνίες των δύο αγώνων με τον Ολυμπιακό θα είμαστε σε καλύτερη κατάσταση απ' ό,τι είμαστε τώρα».

Από την πλευρά του ο Αλμπέρτο Μπιγκόν ανέφερε: «Πρόκειται για δύσκολη κλήρωση. Δεν μπορώ να ξέρω σε ποια κατάσταση θα βρίσκονται οι δύο ομάδες στα παιχνίδια αυτά. Είναι ένα ντέρμπι, αλλά στο πρώτο παιχνίδι σπάσαμε την παράδοση και νομίζω ότι μπορούμε και σε αυτά τα παιχνίδια να έχουμε ανάλογη απόδοση και να συνεχίσουμε το ίδιο καλά. Η αλλαγή προπονητή (Παθιακάκης αντί Τουμπάκοβιτς) θα φέρει κάτι διαφορετικό στον αντίπαλο». Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των αναμετρήσεων, 16/2 (ΟΑΚΑ) και 8/3 (Φιλαδέλφεια), δημιουργούν «Γολγοθά» στην ΑΕΚ. Στις 6 του Φλεβάρη αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ, στις 13 τον Παναθηναϊκό και τέσσερις μέρες μετά τον επαναληπτικό αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα...

Τα υπόλοιπα ζευγάρια είναι: Αρης - Πανιώνιος (10/2 Χαριλάου, 2/3 Ν. Σμύρνη), ΟΦΗ - Καλαμάτα (17/2 Κρήτη, 9/3 Καλαμάτα), Ιωνικός - Ναυπακτιακός (9/2 Νεάπολη, 1/3 Ναύπακτος).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ