Σάββατο 27 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
Κινητοποίηση για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά

Τις 1.700 έφτασαν οι υπογραφές στο Υπόμνημα της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών - Ωρομισθίων

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή συγκέντρωση
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή συγκέντρωση
Τα οξυμένα προβλήματα χιλιάδων εργαζόμενων εκπαιδευτικών με ελαστικές σχέσεις εργασίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της χτεσινής διαμαρτυρίας αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας, μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Αναπληρωτών - Ωρομισθίων. «Μόνιμη δουλειά για όλους στα σχολεία, όχι στη λιτότητα και στην ανεργία» ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε και τονίστηκε πως η ανάγκη για μόνιμη και σταθερή δουλειά των εκπαιδευτικών αφορά τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας, που δικαιούνται να έχουν εκπαιδευτικούς στις τάξεις.

Αντιπροσωπεία επέδωσε το Υπόμνημα της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών - Ωρομισθίων, το οποίο έχει ήδη συγκεντρώσει περίπου 1.700 υπογραφές αναπληρωτών από όλη τη χώρα και ζήτησαν δεσμεύσεις πάνω στα ζητήματα αιχμής που αυτό θέτει. Το Υπόμνημα έχει υιοθετηθεί από Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκαναν οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών, μετά τη συνάντηση με τον Χρ. Πιλάλη, διευθυντή του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας, Τ. Κουράκη, δεν υπήρξε καμία δέσμευση πάνω στα αιτήματα. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου ξεκίνησε τη συνάντηση, δηλώνοντας πως όλα εξαρτώνται από την έκβαση των διαπραγματεύσεων, δήλωσε... συμπάθεια, αλλά παρέπεμψε στο υπουργείο Εργασίας για το αίτημα να καταβάλλεται επίδομα ανεργίας, που είναι ζήτημα επιβίωσης για τους χιλιάδες αναπληρωτές, ενώ δεν υπήρξε σαφής δέσμευση για τους διορισμούς και δηλώθηκε πως έχει εξασφαλιστεί ένα κονδύλι από το ΕΣΠΑ, το οποίο ωστόσο είναι πίσω από τις ανάγκες.

Από την πλευρά τους, οι συγκεντρωμένοι δήλωσαν πως συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις σε συντονισμό με όλους τους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ