Πέμπτη 25 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις στον όμιλο «Euromedica»

Σε τετράωρη στάση εργασίας (3 μ.μ. - 7 μ.μ.) για τα δεδουλευμένα προχωρούν οι εργαζόμενοι στον όμιλο «Euromedica», σήμερα, Πέμπτη, με απόφαση του Σωματείου Ιδιωτικών Κλινικών Αθήνας, συνεχίζοντας τον αγώνα τους για να μπει τέρμα στο καθεστώς της απλήρωτης εργασίας και ν' ανοίξει ο δρόμος για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, που θα εξασφαλίζουν αξιοπρεπείς όρους διαβίωσης. Στις 3.30 μ.μ., θα συγκεντρωθούν στη στάση του Μετρό «Ευαγγελισμός», για να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της διοίκησης του ομίλου (Ρηγίλλης).

Στο μεταξύ, με καθολική συμμετοχή ξεκίνησαν χτες, Τετάρτη, οι επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες που έχουν αποφασίσει οι εργαζόμενοι, στα κεντρικά εργαστήρια του ομίλου στην Αθήνα, στο Κοντόπευκο της Αγίας Παρασκευής. Κατά τη διάρκεια της απεργίας, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και σύσκεψη στο χώρο δουλειάς, όπου αποφασίστηκε η συνέχεια των κινητοποιήσεων και η συμμετοχή των εργαζομένων στη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνει το κλαδικό Σωματείο.

Το Σωματείο καταγγέλλει την εργοδοσία του ομίλου, η οποία «μέσω της διευθύντριας προσωπικού, που επισκέφτηκε τα κεντρικά εργαστήρια, έθεσε τα γνωστά εκβιαστικά διλήμματα περί "κινδύνου κλεισίματος της εταιρείας" κ.λπ., ενώ απείλησε ακόμα και με απολύσεις». Οπως υπογραμμίζει, το γεγονός αυτό αποδεικνύει τη δύναμη που έχουν οι εργαζόμενοι και τον πανικό κάθε εργοδότη, «όταν αντιλαμβάνεται ότι απέναντί του έχει συσπειρωμένους και οργανωμένους τους εργαζόμενους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ