Τετάρτη 24 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟΝ ΑΗ ΣΤΡΑΤΗ
Ανοιξε κατάλογος για την έγκαιρη δήλωση συμμετοχών

Στο καράβι για τον Αη Στράτη, ανάμεσά τους ο Γληνός και ο Βάρναλης
Στο καράβι για τον Αη Στράτη, ανάμεσά τους ο Γληνός και ο Βάρναλης
Εντείνονται οι προετοιμασίες για την επίσκεψη - προσκύνημα που οργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ στον Αη Στράτη το Σάββατο 18 Ιούλη. Με την επίσκεψη, που γίνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, θα τιμηθεί η θυσία μελών του ΚΚΕ και άλλων αγωνιστών που εξοντώθηκαν από την πείνα την περίοδο 1941 - 1942 στο νησί, όντας εξόριστοι και παραδομένοι από το καθεστώς της μεταξικής δικτατορίας στους ναζί κατακτητές.

Θα τιμηθεί, επίσης, η προσφορά χιλιάδων κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών που βρέθηκαν και πάλι εξόριστοι στον Αη Στράτη από τις μετακατοχικές κυβερνήσεις, για την προσφορά τους στον αγώνα για την απελευθέρωση της Ελλάδας και τη συμμετοχή τους στους ταξικούς αγώνες, για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες στον τόπο μας.

Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ σ. Δημήτρη Κουτσούμπα.

Οπως ανακοινώνεται από την Οργανωτική Επιτροπή της εκδήλωσης για τη μετακίνηση των επισκεπτών θα χρησιμοποιηθεί το πλοίο της γραμμής «Εξπρές Πήγασος». Η αναχώρηση θα γίνει από το Λαύριο το Σάββατο, 18 Ιούλη, στις 9 το πρωί, που σημαίνει επιβίβαση το αργότερο μέχρι τις 7.30. Η επιστροφή θα γίνει από τον Αη Στράτη στις 22.30 το βράδυ με άφιξη στο Λαύριο στις 6 το πρωί της Κυριακής.


Για τη μετακίνηση προς και από το Λαύριο θα δρομολογηθούν πούλμαν.

Για τη διευκόλυνση της ομαδικής μετακίνησης θα χρειαστεί να συνταχθεί και να δοθεί έγκαιρα στη ναυτιλιακή εταιρεία λίστα με τα ονοματεπώνυμα των επιβατών μέχρι το τέλος του Ιούνη, μαζί με το ανάλογο αντίτιμο του εισιτηρίου. Η τιμή έχει προσδιοριστεί στα 35 ευρώ και περιλαμβάνει το εισιτήριο του πλοίου και τη μεταφορά προς και από το Λαύριο.

Για τις δηλώσεις συμμετοχής έχει ανοιχτεί κατάλογος στην ΚΟ Αττικής, στις ΤΟ και την ΚΝΕ. Οσοι πρόκειται να ταξιδέψουν θα πρέπει έγκαιρα να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στις Οργανώσεις και στα τηλέφωνα: 210.5282.500 (για την ΚΟ Αττικής), 210.4114.801 (για τον Πειραιά), 210.2592.602 (για την ΚΝΕ).

Στη διάρκεια του ταξιδιού στο πλοίο θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας και ντοκουμέντων για τον Αη Στράτη, ενώ θα προβληθεί και ειδικό ντοκιμαντέρ.

Με την άφιξη στο νησί θα γίνει επίσκεψη στον τόπο όπου βρίσκονται τα οστά των εξορίστων, καθώς επίσης επίσκεψη στο μουσείο (στο παλιό αναρρωτήριο). Θα ακολουθήσει συγκέντρωση στην πλατεία όπου θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου και η εκδήλωση θα κλείσει με καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Από την Οργανωτική Επιτροπή επισημαίνεται το γεγονός ότι το νησί είναι μικρό και δεν έχει τις κατάλληλες υποδομές για να καλύψει τις ανάγκες σίτισης όλων των επισκεπτών. Για αυτό, πέρα από τις προσπάθειες της Οργανωτικής να καλυφθούν κάποιες ανάγκες, καλό είναι κάθε επισκέπτης να κάνει την ανάλογη ατομική προετοιμασία. Επίσης, καθένας και καθεμία να έχουν καπέλο, ελαφρύ ρουχισμό, ίσως μπουφάν για το βράδυ, παπούτσια για άνετο περπάτημα και βεβαίως οι άρρωστοι τα φάρμακά τους.


Ο Αη Στράτης το 1950
Ο Αη Στράτης το 1950

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org