Σάββατο 20 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Με Σουδανούς συνδικαλιστές τίμησε τα 70χρονα της ΠΣΟ

Η συνδικαλιστική αντιπροσωπεία από το Χαρτούμ στην εκδήλωση που έγινε στη Λάρισα
Η συνδικαλιστική αντιπροσωπεία από το Χαρτούμ στην εκδήλωση που έγινε στη Λάρισα
Με την παρουσία αντιπροσωπείας από συνδικάτα του Χαρτούμ (πρωτεύουσα του Σουδάν) που βρίσκεται στη Λάρισα προσκαλεσμένη από το Εργατικό Κέντρο, οργανώθηκε την περασμένη Τετάρτη διεθνιστική εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την ίδρυση της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ), με πρωτοβουλία της διοίκησης του ΕΚ Λάρισας.

Το άνοιγμα της εκδήλωσης έκανε ο Πάρις Λιόλιος, γραμματέας του ΕΚΛ, ενώ προηγήθηκε ανταλλαγή δώρων και χαιρετισμός από τον Abdlmonem Mansour, πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Χαρτούμ, ο οποίος είπε: «Εμείς οι εργάτες του Σουδάν, οι εργάτες του Χαρτούμ, ήρθαμε στη Λάρισα απλώνοντας χέρι φιλίας, συνεργασίας και αγάπης. Χαιρετίζουμε την εργατική τάξη της Ελλάδας και επί τη ευκαιρία τιμάμε τα 70 χρόνια της ΠΣΟ, της πάλης της εργατικής τάξης ενάντια στον καπιταλισμό».

Στην ομιλία του ο Τάσος Τσιαπλές, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, απηύθυνε θερμό χαιρετισμό στην εργατική τάξη και το λαό του Σουδάν, που αγωνίζεται σε δύσκολες συνθήκες απέναντι στις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών, ενώ αναφέρθηκε στα 70 χρόνια της ΠΣΟ. Ανάμεσα σε άλλα επισήμανε:

«Απέναντι στη γενικευμένη επίθεση του κεφαλαίου, η ΠΣΟ δεν έκατσε με σταυρωμένα χέρια. Πήρε πολλές πρωτοβουλίες, οργάνωσε δραστηριότητες έμπρακτης αλληλεγγύης, στάθηκε δίπλα σε όσους αγωνίστηκαν για τα δικαιώματά τους. Αξιοποίησε την όποια δυνατότητα υπάρχει σε διεθνείς οργανισμούς που συμμετέχει ώστε να αναδείξει τα προβλήματα της εργατικής τάξης, ανέπτυξε τη διεθνιστική αλληλεγγύη και το διεθνή συντονισμό».

Σε άλλο σημείο, μιλώντας για τους εργατικούς αγώνες στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην περιοχή της Λάρισας, σημείωσε: «Το ΕΚ Λάρισας, ως ιδρυτικό μέλος του ΠΑΜΕ από το 1999, ήταν και είναι τοπικά στην πρώτη γραμμή, σε σύγκρουση με την εργοδοσία και τις διάφορες αστικές κυβερνήσεις, που με συνέπεια υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου».

Η αντιπροσωπεία των Σουδανών συνδικαλιστών, στη διάρκεια της παραμονής τους στη Λάρισα, έδωσε, μαζί με εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου, συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, ενώ επισκέφτηκε και τα Μετέωρα, στα Τρίκαλα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Φιλοξενία συνδικαλιστών από το Σουδάν (2015-06-10 00:00:00.0)
Στην Αθήνα το 16ο Παγκόσμιο Συνέδριο (2010-02-27 00:00:00.0)
Ο Τσε φωτίζει το δρόμο μας (2008-10-10 00:00:00.0)
Μαζικά σήμερα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (2006-09-10 00:00:00.0)
Απεργίες - διαμαρτυρία για μισθούς πείνας (1997-09-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ