Παρασκευή 10 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Ο Τσε φωτίζει το δρόμο μας

Με αφορμή τη συμπλήρωση 41 χρόνων από τη δολοφονία του επαναστάτη - κομμουνιστή Ερνέστο Τσε Γκεβάρα η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ) με ανακοίνωσή της σημειώνει μεταξύ άλλων: «Σαράντα ένα χρόνια μετά τη δολοφονία του Τσε και των συντρόφων του, οι αξίες, τα ιδεώδη και τα όνειρά τους παραμένουν ακόμα ζωντανά. Για τους αγωνιστές σε ολόκληρο τον κόσμο ο Τσε παραμένει παράδειγμα και ηγέτης της δράσης. Για όλους εμάς ο Τσε ήταν και παραμένει ένας ασυμβίβαστος μαχητής μέχρι την τελική νίκη!».

Αναφερόμενη στην προσπάθεια να παρουσιαστεί ο Τσε ως «σουβενίρ» από σειρά πολυεθνικές εταιρείες, η ΠΣΟ σημειώνει ότι «για την παγκόσμια εργατική τάξη ο Τσε, ο Φιντέλ, ο Ραούλ αποτελούν αθάνατα σύμβολα. Πολέμησαν με το όπλο στο χέρι ενάντια στους "γιάνκηδες" και νίκησαν». Καταλήγοντας, η ΠΣΟ τονίζει πως «ο Τσε φωτίζει το δρόμο των νέων γενεών για ένα σήμερα και ένα αύριο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».

Αλληλεγγύη στη Βολιβία

Η ΠΣΟ τάσσεται στο πλευρό του λαού της Βολιβίας, που μέσω δημοκρατικών εκλογών - αλλά και του δημοψηφίσματος της 10ης Αυγούστου - ανέδειξε τον Εβο Μοράλες Πρόεδρο της χώρας, και καλεί την εργατική τάξη, τα συνδικάτα, τις προοδευτικές οργανώσεις να εκφράσουν άμεσα και αποτελεσματικά την αλληλεγγύη τους στα πλαίσια της καμπάνιας αλληλεγγύης. Σημειώνει τις συκοφαντικές, βρώμικες και παράνομες επιθέσεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ ενάντια στη Βολιβία, με τις οποίες επιχειρεί να διασπάσει τη χώρα και να κερδίσει τον έλεγχο του φυσικού αερίου και των πηγών ορυκτού πλούτου, τρομοκρατώντας και δολοφονώντας το λαό.

Καταλήγοντας η ΠΣΟ τονίζει ότι «η Γενική Συνομοσπονδία Βολιβιανών Εργατών, που είναι μέλος της ΠΣΟ, αγωνίζεται και οργανώνει τη λαϊκή αντίσταση μαζί με τις λαϊκές δυνάμεις. Ας στηρίξουμε αυτόν τον αγώνα. Ας εκφράσουμε αμέσως τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ