Παρασκευή 12 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΪ - WORLD LEAGUE
Επιστροφή με ψηλά τον πήχη για Εθνική ανδρών

Αφού μετά από 32 ώρες ταξιδιού κατάφερε να φθάσει στον τελικό της προορισμό, το Μεξικό, η Εθνική ανδρών ετοιμάζεται πλέον να ριχτεί τα ξημερώματα του Σαββάτου (05.30 ώρα Ελλάδας) στις υποχρεώσεις της για τον όμιλο του World League. Με εφαλτήριο την περσινή συμμετοχή στον τελικό του Ευρωπαϊκού Λιγκ ο πήχης παραμένει στα ψηλά για το ελληνικό συγκρότημα, που θέλει να πιστοποιήσει την αγωνιστική άνοδο και στην παγκόσμια διοργάνωση. Μάλιστα, η ελληνική ομάδα επιστρέφει στη διοργάνωση του Παγκόσμιου Λιγκ μετά από 10 χρόνια αφού η τελευταία φορά ήταν το 2005. Αν και ηττημένη του περσινού τελικού στο Ευρωπαϊκό Λιγκ η ελληνική ομάδα είχε χάσει την απευθείας πρόκριση, ωστόσο επωφελήθηκε (όπως και η Ισπανία) από τις «καραμπόλες» που έγιναν λόγω της συμμετοχής κάποιων ευρωπαϊκών χωρών στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες που διεξάγονται αυτή την περίοδο στο Μπακού.

Το σύστημα διεξαγωγής

Η Ελλάδα μετέχει στο 2ο όμιλο του Γ' γκρουπ της διοργάνωσης, μαζί με το Μεξικό, την Κίνα και τη Σλοβακία. Στο Μεξικό η α' φάση θα γίνει το τριήμερο 12, 13, 14 Ιούνη ενώ οικοδέσποινα της β' φάσης είναι η Ελλάδα με τους αγώνες να διεξάγονται στη Θεσσαλονίκη το τριήμερο 19, 20 και 21 Ιούνη. Το Α' γκρουπ διαθέτει και άλλους δύο ομίλους, τον 1ο (Τυνησία, Πουέρτο Ρίκο, Τουρκία, Μαυροβούνιο) και τον 2ο (Αίγυπτος, Βενεζουέλα, Ισπανία και Καζακστάν). Το φάιναλ φορ του γκρουπ για να προκύψουν οι ομάδες που θα περάσουν στην επόμενη φάση θα διεξαχθεί στη Σλοβακία (3, 4, 5 Ιούλη) η οποία συμμετέχει στον όμιλο της Ελλάδας και προκρίνεται στην τετράδα ως διοργανώτρια. Ετσι, από τον συγκεκριμένο όμιλο θα προκριθεί μια ακόμα χώρα (θα βγάλει 2 ομάδες έναντι 1 των άλλων). Τα υπόλοιπα γκρουπ αποτελούν οι ομάδες: Α' γκρουπ: 1ος όμιλος (Ιταλία, Σερβία, Βραζιλία, Αυστραλία), 2ος όμιλος (Ιταλία, Σερβία, Βραζιλία, Αυστραλία). Β' γκρουπ: 1ος όμιλος (Αργεντινή, Καναδάς, Κούβα, Βουλγαρία), 2ος όμιλος (Γαλλία, Γερμανία, Ν. Κορέα, Τσεχία), 3ος όμιλος (Βέλγιο, Ολλανδία, Πορτογαλία, Φινλανδία).

ΕΛΛΑΔΑ: Με απουσίες και αισιοδοξία

Αν και λαβωμένη από δύο σημαντικές απουσίες, αυτές των Στεφάνου και Τζούριτς, που δεν ακολούθησαν την αποστολή, στην Εθνική ανδρών επικρατεί αισιοδοξία για τις εμφανίσεις στους αγώνες του ομίλου. Ο τεχνικός της ομάδας, Σωτήρης Δρίκος, αναφέρθηκε στο σημαντικό της επιστροφής για την ομάδα στο Παγκόσμιο Λιγκ ενώ δήλωσε αισιόδοξος για την προσπάθεια. Οσον αφορά τις απουσίες, τις χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικές, ωστόσο τόνισε ότι τόσο οι υπόλοιποι παίκτες όσο και αυτοί που κλήθηκαν να τους αντικαταστήσουν δεν θα αφήσουν να φανεί το κενό. Πρώτος αντίπαλος για την Ελλάδα τα ξημερώματα του Σαββάτου είναι η διοργανώτρια χώρα των αγώνων αυτό το τριήμερο, Μεξικό (05.30 ώρα Ελλάδας ΟΤΕ Sport), ενώ θα ακολουθήσουν οι αναμετρήσεις με Κίνα τα ξημερώματα της Κυριακής (02.00 OTE Sports) και Σλοβακία τα ξημερώματα της Δευτέρας (01.00 ΟΤΕ Sports).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ