Κυριακή 7 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΔΙΕΘΝΗ
Απελευθερώθηκαν οι 3 Τούρκοι κομμουνιστές

Τα τρία φυλακισμένα μέλη του ΚΚ Τουρκίας, Αλί Αντιγκιουζέλ, Μπαχτιγιάρ Σαχίν και Ντενίς Τουναμπουλού, μετά από απόφαση του 24ου Ποινικού Δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης, την Παρασκευή, αφήνονται ελεύθερα. Οι 3 Τούρκοι κομμουνιστές βρίσκονταν στη φυλακή, σε συνθήκες απομόνωσης, από την Πρωτομαγιά, με την αβάσιμη κατηγορία της «αντίστασης κατά της αρχής» κατά τη συγκέντρωση της 1ης Μάη στην Κωνσταντινούπολη. Ενδεικτικό των κατασκευασμένων κατηγοριών είναι ότι ακόμη και οι αστυνομικοί στους οποίους υποτίθεται ότι οι σύντροφοι επιτέθηκαν δεν έχουν κάνει μηνύσεις εναντίον τους.

Εκφραση διεθνιστικής αλληλεγγύης από τους Ελληνες κομμουνιστές

Το ΚΚΕ συμμετείχε ενεργά στη διεθνή καμπάνια που οργάνωσε το ΚΚ Τουρκίας για την απελευθέρωση των 3 μελών του, εξέφρασε την αλληλεγγύη του και στην πρόσφατη επίσκεψη αντιπροσωπείας του με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα. Η αλληλεγγύη του ΚΚΕ εκφράστηκε επίσης και με την υπογραφή από την Κοινοβουλευτική και την Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος στο κείμενο της σχετικής διαδικτυακής καμπάνιας (στα αγγλικά είναι στην εξής διεύθυνση: http://hukumsuzdur.net/index-en.php).

Επίσης, η ΟΒ Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Αθήνας της ΚΝΕ πραγματοποίησε εκδήλωση αλληλεγγύης στους 3 Τούρκους κομμουνιστές την Πέμπτη 4 Ιούνη, με τη συμμετοχή δεκάδων φοιτητών του τμήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ