Κυριακή 7 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Ποιον κοροϊδεύουν;

Επί μέρες ο ΣΥΡΙΖΑ προβάλλει το θέμα των απαιτήσεων των δανειστών, εστιάζοντας μόνο στην κατάργηση του ΕΚΑΣ και στην αύξηση κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες του ΦΠΑ στη ΔΕΗ. Την Παρασκευή το επανέλαβε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, το έγραφε και η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, η «ΑΥΓΗ», το επαναλάμβαναν υπουργοί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Και ανένδοτοι έλεγαν και ξαναέλεγαν ότι δεν πρόκειται να τα εφαρμόσουν.

Πέρα όμως από το γεγονός ότι για όλα τα υπόλοιπα που ζητούν οι δανειστές δεν έκαναν και ιδιαίτερη αναφορά, υπάρχει και κάτι ακόμα. Τα μέτρα που οι ίδιοι είναι διατεθειμένοι να πάρουν οδηγούν σε σημαντικές απώλειες μέρους των συντάξεων, εξαιτίας, για παράδειγμα, της αύξησης του ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης. Επιπλέον, στο σύνολό τους αυτά τα μέτρα, που σε κάποιες περιπτώσεις ταυτίζονται με αυτά των δανειστών, χτυπούν αλύπητα τα λαϊκά νοικοκυριά.

Το σοκ...

«Είμαι σοκαρισμένος από το τελεσίγραφο των δανειστών». Αυτό δήλωσε, σε συνέντευξή του σε ξένο τηλεοπτικό δίκτυο, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών - Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων. Το σοκ πού ακριβώς έγκειται; Ακριβώς αυτά κι άλλα ακόμα χειρότερα υλοποιούνται εδώ και χρόνια και έχουν προκαλέσει τεράστιες απώλειες στο λαό. Ακριβώς αυτά υποτίθεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργούσε, όπως έλεγε προεκλογικά. Ομως, η ουσία δεν είναι μόνον αυτή. Ο κ. Τσακαλώτος και η συγκυβέρνησή του άλλο θέλουν να κρύψουν. Οτι όσα πρότειναν εκείνοι, η δική τους πρόταση, προκαλούν κυριολεκτικά σοκ στον ελληνικό λαό. Η φοροεπιδρομή, τα χαράτσια, η έκτακτη εισφορά και όλα όσα προτείνουν είναι άκρως αντιλαϊκά και αντεργατικά. Ας αφήσουν το θέατρο, γιατί η υποκριτική τους ικανότητα πέρα από πολύ κακή, πλέον, αποκαλύπτεται καθημερινά...

Απύθμενο θράσος

Το θράσος του αρχηγού των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένου, πέρασε κάθε όριο κατά τη συζήτηση στη Βουλή προχτές Παρασκευή. Χαρακτήρισε την αντιλαϊκή - αντεργατική πρόταση που κατέθεσε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ως πρόταση του «ελληνικού λαού». Είναι πραγματικά πολιτικά ξετσίπωτο να λέει κάποιος ότι η αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, η άγρια φορολόγηση των λαϊκών οικογενειών που φυτοζωούν, μέσω έκτακτης εισφοράς, η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης με την κατάργηση των πρόωρων συντάξεων και τόσα ακόμα που προβλέπει το κείμενο της κυβέρνησης, είναι πρόταση του ελληνικού λαού. Εκεί θέλουν να πάνε το πράγμα. Να εμφανίσουν το λαό ότι συμφωνεί με ακόμα μία βάρβαρη αντιλαϊκή επίθεση. Η λέξη ντροπή είναι λίγη...

Φύκια για μεταξωτές κορδέλες

Περιγράφουμε συνοπτικά το χρονικό της κοροϊδίας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Πριν από τις εκλογές, ήταν στο «σκίζουμε τα μνημόνια». Μετά τις εκλογές ήταν στο «κρατάμε τα μνημόνια και δε θα έχουμε άλλα». Στις 20 Φλεβάρη, υπέγραψαν την επέκταση της δανειακής σύμβασης - μνημόνιο και είπαν για «κόκκινες γραμμές». Από βδομάδα σε βδομάδα, μία - μία οι δήθεν «κόκκινες γραμμές» ξέβαφαν. Και μιλούσαν για αναγκαίες υποχωρήσεις, για να υπάρξει συμφωνία. Την περασμένη Τετάρτη, μάθαμε ακριβώς τον κατάλογο των αντιλαϊκών μέτρων που πρότειναν για συμφωνία.

Και την περασμένη Παρασκευή, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε από το βήμα της Βουλής: «Η πρόταση αυτή (σ.σ. με τα αντιλαϊκά μέτρα) αποτελεί μέχρι σήμερα τη μόνη ρεαλιστική βάση συζήτησης για την επίτευξη μιας συμφωνίας που θα σέβεται τόσο τη λαϊκή εντολή της 25ης Γενάρη, όσο και τους κοινούς κανόνες που διέπουν τη νομισματική ένωση».

Και βέβαια, το ζουμί είναι στη φράση «...οι κοινοί κανόνες που διέπουν τη νομισματική ένωση». Γιατί, αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ το πίστευε, το πιστεύει και θα το πιστεύει πάντα. Είναι το «Ευαγγέλιό» τους. Γιατί, όταν πιστεύεις σε αυτό, όλα τα υπόλοιπα που λες περί «φιλολαϊκής πολιτικής» και «διαπραγμάτευσης προς όφελος του λαού», είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Γι' αυτό κορόιδευαν και κοροϊδεύουν το λαό, όλους αυτούς τους μήνες.

Είναι μικρός ο όρος «ξεφτίλα»

Πιθανά, είναι μικρός ο όρος «ξεφτίλα» για να το περιγράψει: Την Παρασκευή το βράδυ, στη Βουλή, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Αμυνας, Π. Καμμένος, επιχειρώντας να απαντήσει στην κριτική του ΚΚΕ, επαναλαμβάνει την πρόταση της κυβέρνησης να μετατραπεί το αεροδρόμιο της Καρπάθου σε αεροπορική βάση των Αμερικανών. Υποστηρίζει ότι θα αφορά μεταφορά της αεροπορικής τους δραστηριότητας από τη Σούδα στα Δωδεκάνησα, λες και θα σταματήσουν οι Αμερικανοί να ζητούν και να χρησιμοποιούν τη Σούδα, την οποία θεωρούν πρώτης προτεραιότητας για τους σχεδιασμούς τους. Παραπέρα ισχυρίστηκε ότι η αεροπορική βάση της Καρπάθου καλύπτει και το Καστελόριζο, λες και οι Αμερικανοί (που ανέχονται τις συνεχείς προκλήσεις της τουρκικής αστικής τάξης στο Αιγαίο και την κατοχή στην Κύπρο) θα προστατέψουν τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα στο ΝΑ Αιγαίο... Ο πρωθυπουργός Τσίπρας και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εκφραστές τού «πρώτη φορά Αριστερά», παρακολουθούν σιωπηλοί. Στα Τουρκικά «τουμπεκί».



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ