Παρασκευή 5 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Καταγγέλλει τις νέες προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Αμυνας

Με ανακοίνωσή της, η ΕΕΔΥΕ καταγγέλλει τις νέες προκλήσεις του υπουργού Αμυνας Π. Καμμένου και συγκεκριμένα τη δήλωσή του κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κρήτη, για νέα ΝΑΤΟική βάση στην Κάρπαθο και επέκταση της υπάρχουσας στη Σούδα.

«Οσοι μέχρι τώρα σιωπούν για την ουσία των δηλώσεών του, απλά γίνονται μέρος του προβλήματος, είναι συνυπεύθυνοι για τους νέους κινδύνους και τα επαπειλούμενα δεινά για τον ελληνικό λαό» σημειώνει η ΕΕΔΥΕ και προσθέτει: «Ολα -και γη και νερό και αέρας- στη διάθεση των ιμπεριαλιστών, στο πλαίσιο και της περιβόητης "γεωστρατηγικής αναβάθμισης", για να εξαπολύσουν με μεγαλύτερη καταστρεπτική - δολοφονική ισχύ τους νέους πολέμους, τις νέες εκστρατείες για μοιρασιά των αγορών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράς πετρελαίου - φυσικού αερίου κλπ.

Η συνεχιζόμενη πρόκληση από τον ΥΕΘΑ και τη συγκυβέρνηση δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Καμία ανοχή μπροστά στις κινήσεις βαθιάς και ενισχυμένης εμπλοκής της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Η απάντηση είναι ανάγκη να δοθεί με νέες, ακόμα πιο μαζικές, καλά οργανωμένες και πλατιές λαϊκές αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις, με σαφή καταδίκη στα σχέδια για νέες βάσεις, για αναβάθμιση όλων των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και ενισχυμένη ελληνική συμμετοχή και παρουσία σε όλο το φάσμα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων από ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ.

Να μην αφήσουμε σπιθαμή χώρου έκθετη στην προπαγάνδα της συγκυβέρνησης για τα δήθεν "οφέλη" από τη συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές εκστρατείες, στα νέα πλήγματα κατά των λαών. Κανένα πρόσχημα να μη γίνει πιστευτό. Οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι είναι η συνέχεια της ίδιας πολιτικής με άλλα μέσα. Ματώνουν τους λαούς για τα κέρδη των μονοπωλίων.

Καμία εμπλοκή - καμία συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Κλείσιμο όλων των ευρωατλαντικών βάσεων και στρατηγείων.

Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μυριόστομο μήνυμα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την ελληνική εμπλοκή - Απάντηση στη χυδαία ευρωατλαντική προπαγάνδα(2022-04-29 00:00:00.0)
Την Τρίτη οι εκδηλώσεις τιμής και αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς(2019-08-01 00:00:00.0)
Βήμα καταδίκης των εγκλημάτων του ιμπεριαλισμού(2016-08-10 00:00:00.0)
Λαϊκή αγωνιστική απάντηση στους ΝΑΤΟικούς μακελάρηδες(2015-02-20 00:00:00.0)
Ενταση της λαϊκής πάλης ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς(2014-10-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ