Παρασκευή 5 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Εγκαλεί την κυβέρνηση για ύφεση και χειρότερη συμφωνία για το κεφάλαιο

Ταυτόχρονα, απορρίπτει εκλογές και ζητά «μεγάλη εθνική συνεννόηση»

Για βύθιση της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας σε ύφεση κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΔ. Την μέμφεται ότι φέρνει ακόμα χειρότερα μέτρα, όπως φόρους και αυξήσεις σε τιμολόγια ΔΕΚΟ, ενώ υποβαθμίζει ταυτόχρονα τη διαπραγματευτική δυνατότητα, αλλά και τη γεωστρατηγική θέση της ντόπιας αστικής τάξης. Σε αυτή τη βάση, καλεί τον πρωθυπουργό να κλείσει άμεσα μια συμφωνία με τους δανειστές, δίχως προσφυγή στις κάλπες, και να προσέλθει σε μία «εθνική συνεννόηση», χωρίς ωστόσο η ηγεσία της ΝΔ να διευκρινίζει τι ακριβώς εννοεί με αυτό. Ταυτόχρονα, με την κριτική της και η ΝΔ συμβάλλει στο ρεσιτάλ εκβιασμών που ασκείται σε βάρος του λαού συνολικά από τα κυβερνητικά και αστικά επιτελεία...

Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντ. Σαμαράς, έκανε χτες την ακόλουθη δήλωση: «Η δήθεν πετυχημένη διαπραγμάτευση του κ. Τσίπρα κατέρρευσε χθες βράδυ. Τα προτεινόμενα μέτρα, όπως παραδέχονται και οι ίδιοι οι υπουργοί της κυβέρνησης, είναι πάρα πολύ σκληρότερα από τα μέτρα Χαρδούβελη. Το "συνολικό κόστος Τσίπρα" είναι πια τεράστιο, όχι μόνο σε ΦΠΑ, ρεύμα, ιδιωτικό τομέα κ.λπ., αλλά κυρίως σε αξιοπιστία. Η κοροϊδία και τα ψέματα τελείωσαν. Οπως πρέπει να τελειώσουν και οι ανοησίες για εκλογές. Γιατί εκλογές σήμερα θα γινόντουσαν υπό συνθήκες άγριες και ασύμφορες για τους Ελληνες. Αφήστε που θα μας έφερναν σε χειρότερο ακόμη σημείο από εκείνο που βρισκόμαστε σήμερα. Και, άλλωστε, τι θα ζητούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, να πάρει εντολή από το λαό για να μας πάει στη δραχμή; Εκτός πια και αν αυτός ήταν από την αρχή ο πραγματικός τους στόχος. Η μόνη διέξοδος που έχει απομείνει για τον κ. Τσίπρα είναι να προσέλθει στη μεγάλη εθνική συνεννόηση που έχουμε προτείνει».

Σε δική της παρέμβαση η Ντόρα Μπακογιάννη ζήτησε «σύγκληση όλων των πολιτικών δυνάμεων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ώστε η Ελλάδα να εμφανιστεί με μία δυνατή φωνή».

Ο δε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδης, μιλώντας χτες στο «Mega» για τα αποτελέσματα της συνάντησης Τσίπρα - Γιούνκερ, υποστήριξε ότι δεν έχει ξαναδεί στη ζωή του μεγαλύτερο «διαπραγματευτικό Βατερλό». «Εδώ μιλάμε για συντριβή, δεν μιλάμε για ήττα. Ο Ναπολέων στο Βατερλό τα πήγε καλύτερα», ανέφερε, και πρόσθεσε: «Το σχέδιό μας στο mail Χαρδούβελη θα το βλέπει ο ελληνικός λαός στις μελλοντικές γενιές όπως την Αγιά Σοφιά, περασμένα μεγαλεία διηγώντας τα να κλαις»...

Σχολιάζοντας τις επιδιώξεις της κυβέρνησης για «πολιτική λύση» σημείωσε: «Χθες αυτό που ήρθε δεν ήρθε από την τρόικα, ήρθε από τους πολιτικούς. Η τρόικα φαντάζει φιλάνθρωπος μπροστά στην πολιτική λύση που πέτυχε ο κ. Τσίπρας». Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο εκλογών, υποστήριξε ότι θα είναι «εκλογές οικονομικού χάους». «Θα πάμε στις εκλογές με κλειστές τράπεζες. Θα πάμε στις εκλογές όπου δεν θα ξέρουμε αν την άλλη μέρα θα έχουμε ευρώ», συμπλήρωσε.

Ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Χατζηδάκης, μιλώντας στον «ΣΚΑΪ», επισήμανε ότι τα σκληρά μέτρα που ζητούν οι δανειστές δεν έπεσαν από τον ουρανό, αλλά βασίζονται στο e-mail Βαρουφάκη, ο οποίος έλεγε ότι «με τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου κρατήσαμε το 70% του μνημονίου και το εμπλουτίσαμε με δικά μας, φρέσκα μέτρα».

Παραπέρα ισχυρίστηκε: «Σε εμάς ζητούσαν μέτρα 2 δισ. ευρώ και τώρα πάμε στα 3 δισ. ευρώ επειδή έχουμε γυρίσει πίσω στην ύφεση λόγω της "λεβέντικης διαπραγμάτευσης"». Τέλος, εγκάλεσε την κυβέρνηση γιατί «αν είχε συμφωνήσει σύντομα δεν θα είχαν χειροτερεύσει τα οικονομικά μεγέθη».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ