Πέμπτη 28 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΑΡΙΣΙ.-- Κοινές έρευνες ανακοίνωσαν ότι πραγματοποιούν οι γαλλικές και κεντροαφρικανικές αρχές μετά από καταγγελίες για βιασμούς παιδιών από Γάλλους στρατιώτες, που συμμετείχαν στην ιμπεριαλιστική επέμβαση που χαρακτηρίστηκε ως συνήθως «ειρηνευτική αποστολή». Οι καταγγελίες αναφέρονται στην περίοδο 2013 - 2014 που υποτίθεται ότι οι Γάλλοι επιχείρησαν να «φέρουν την τάξη στις συγκρούσεις μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών» και ήταν εις γνώσιν και των αξιωματούχων του ΟΗΕ, που όμως δεν έκαναν τίποτε. Στην πραγματικότητα, η δράση του γαλλικού ιμπεριαλισμού έχει σχέση με τη διεκδίκηση του πλούτου αυτής της χώρας που ο λαός της ζει στη φτώχεια και την ανέχεια.

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Ο επικεφαλής της διεθνώς αναγνωρισμένης λιβυκής κυβέρνησης, Αμπντάλα αλ Θίνι, γλίτωσε το βράδυ της Τρίτης από ακόμη μία δολοφονική ενέδρα που είχαν στήσε, σε βάρος του, άγνωστοι, πιθανώς τζιχαντιστές, την ώρα που έφευγε από το κοινοβούλιο στο Τομπρούκ της βορειοανατολικής Λιβύης.

ΧΙΟΥΣΤΟΝ.-- Στους 17 ανήλθαν οι νεκροί από τις πλημμύρες και τις καταιγιστικές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών σε Τέξας και Οκλαχόμα, σε δεκάδες οι τραυματίες και σε πολλές εκατοντάδες οι πλημμυροπαθείς.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Η αμερικανική φορολογική υπηρεσία IRS έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την κλοπή φορολογικών δεδομένων περίπου 100.000 πολιτών.

ΟΤΤΑΒΑ.-- Πάνω από 7.000 κάτοικοι της επαρχίας Αλμπέρτα στον Καναδά αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας των ανεξέλεγκτων πυρκαγιών που αποτεφρώνουν χιλιάδες εκτάρια δασικής έκτασης, απειλώντας ανάμεσα στα άλλα και πετρελαϊκές εγκαταστάσεις σχιστολιθικού πετρελαίου των εταιρειών «Canadian Natural Resources» και «Cenovus» στην περιοχή Κολντ Λέικ.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Ερευνητές στην ιατρική σχολή Γεσίβα της Νέας Υόρκης ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν την πρωτεΐνη NPC1 που χαρακτήρισαν «αχίλλειο πτέρνα» του ιού «Εμπολα», γιατί φαίνεται πως μπορεί να προσφέρει προστασία από τη μόλυνση από τον ιό.

ΡΕΣΙΦΕ.-- Μετά από 30 χρόνια διαφυγής συνελήφθη στη Βραζιλία και την πόλη Ρεσίφε ο 56χρονος Πασκουάλε Σκότι, από τους ηγέτες της ιταλικής μαφίας της Νάπολης που είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για πάνω από 20 ανθρωποκτονίες τη δεκαετία του 1980. Ο συγκεκριμένος που συνελήφθη μετά από διεθνές ένταλμα, είχε αποδράσει το 1994 και ζούσε στη Βραζιλία τα τελευταία 28 χρόνια με πλαστή ταυτότητα.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Μετά από μια ολονύχτια «πολιορκία», οι αφγανικές αρχές σκότωσαν τέσσερις μαχητές των «Ταλιμπάν», χτες το πρωί, σε μια ακόμα επίθεση που σημειώθηκε μέσα στην ίδια την Καμπούλ. Οι συγκρούσεις εντείνονται σε διάφορες επαρχίες της χώρας, καθώς την άνοιξη οι «Ταλιμπάν» «προκηρύσσουν» την ετήσια επίθεσή τους. Είναι καθαρό ότι οι ενδοαστικές αντιθέσεις παραμένουν το ίδιο επικίνδυνες για το λαό, παρά τις διαβεβαιώσεις πολλών ότι ο σχηματισμός κυβέρνησης εθνικής ενότητας θα συνέβαλλε - δήθεν - για τη στήριξη του λαού.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Ξεπέρασαν τους 1.100 οι νεκροί στην Ινδία, όπου ο λαός πληρώνει την ανυπαρξία μέτρων προστασίας από τον καύσωνα και τις ούτως ή άλλως για πολλούς άθλιες συνθήκες ζωής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ