Σάββατο 23 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Ο τελικός των... τελικών

Τον τίτλο του πρωταθλητή ετοιμάζονται να... κυνηγήσουν σήμερα Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός

Sportidea

Τον τίτλο του πρωταθλητή ετοιμάζονται να... κυνηγήσουν σήμερα Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός
Περιθώρια πλέον δεν υπάρχουν... Ο σημερινός 5ος αγώνας του Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού (ΟΑΚΑ 21.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί σαν ο τελικός των τελικών. Αλλωστε σε 40` (αν δε χρειαστεί παράταση) θα κριθεί ο φετινός τίτλος του πρωταθλητή Ελλάδας στο μπάσκετ. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχει τον πρώτο λόγο επειδή αγωνίζεται στο ΟΑΚΑ, όμως αυτός ο αγώνας θα είναι εντελώς διαφορετικός από τους προηγούμενους. Αλλωστε ο Ολυμπιακός δε θα είναι μόνος του στο Μαρούσι όπως τις άλλες φορές φέτος, αφού θα έχει και τους οπαδούς του.

Στον Παναθηναϊκό ακόμα δεν μπορούν να ξεχάσουν τη διαιτησία των Καρούση - Πιτσίλκα στον τέταρτο τελικό στο ΣΕΦ, τους οποίους θεωρούν υπεύθυνους κατά ένα μεγάλο μέρος για την ήττα της ομάδας τους. Τα... αίματα έχουν ανάψει για τα καλά ύστερα και από τις δηλώσεις των διοικούντων της «πράσινης ΚΑΕ», έστω και εάν οι τελευταίοι έκαναν συστάσεις στους φιλάθλους για ηρεμία. Ευχή όλων είναι να μη διεξαχθούν τα χειρότερα. Στον αγωνιστικό τομέα, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αν και έδειξε να συμφωνεί με τον εκνευρισμό των παικτών του για τον αγώνα στον Πειραιά, εντούτοις τούς ζήτησε να μείνουν προσηλωμένοι στην αποστολή τους που δεν είναι άλλη από τη νίκη και την κατάκτηση του τροπαίου. Η προετοιμασία κύλησε σε φουλ ρυθμούς ενώ αγώνα δρόμου με αντίπαλο το χρόνο δίνει ο Τζόνι Ρότζερς προκειμένου να προλάβει το παιχνίδι αφού έχει πρόβλημα στο πέλμα. Αυτό που επισήμανε ο Σέρβος τεχνικός στους παίκτες του, είναι να προσέξουν τα λάθη καθώς σε παιχνίδια που κρίνονται τα πάντα το κάθε λάθος μπορεί να αποβεί... μοιραίο.

Στους «ερυθρόλευκους» ο Ηλίας Ζούρος προσπάθησε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας να αποφορτίσει τους παίκτες του από το άγχος, και να τους επιστήσει την προσοχή αυτών στη μείωση των λαθών, αλλά και το ρυθμό, όπου ο Ολυμπιακός θα κληθεί να τον επιβάλει για να μπορέσει να αξιοποιήσει τα θετικά στοιχεία του παιχνιδιού του. «Θέλω να παίξετε όπως στον αγώνα της Τετάρτης, καθώς έμεινε μόνο ένα παιχνίδι που αν το κερδίσουμε παίρνουμε και τον τίτλο», τόνισε στους παίκτες του ο Ελληνας τεχνικός που ποντάρει πολλά στις ατομικές ικανότητες των παικτών του. Αλλωστε, κάτι παρόμοιο έγινε στον τέταρτο τελικό, όταν ο Ράτζα πήρε στις πλάτες του την ομάδα και την οδήγησε στη νίκη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ