Τετάρτη 27 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αντιδρούν στην κοροϊδία οι καθαρίστριες των σχολείων

Διαμαρτυρία αύριο στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας

Από παλιότερη κινητοποίηση των καθαριστριών στην Αθήνα
Από παλιότερη κινητοποίηση των καθαριστριών στην Αθήνα
Στην απόφαση της κυβέρνησης να ανανεώσει μόνο για τέσσερις μήνες και όχι για όλη την επόμενη σχολική χρονιά τις συμβάσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων, που λήγουν στο τέλος του Ιούνη, αντιδρά η Επιτροπή Αγώνα Καθαριστών - Καθαριστριών Δημοσίων Σχολείων Αττικής. Καλεί σε διαμαρτυρία στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθήνας, αύριο Πέμπτη, στις 4 μ.μ. (Αθηνάς 63, πλατεία Εθνικής Αντίστασης).

Οπως τονίζει στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή, οι 8.500 καθαρίστριες και καθαριστές είναι «το αναγκαίο εκείνο προσωπικό, που χρόνια τώρα τελεί υπό εργασιακή ομηρία, με άθλιο εργασιακό καθεστώς, που πληρώνεται πάντα έναντι και με καθυστέρηση μηνών και σηκώνει το κύριο βάρος του κρίσιμου τομέα υγιεινής και καθαριότητας των δημόσιων σχολείων, αφού το μόνιμο προσωπικό πάντα ήταν λειψό και σήμερα το μεγαλύτερο μέρος έχει συνταξιοδοτηθεί».

Η Επιτροπή υπενθυμίζει ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποφάσισε «την ανανέωση των συμβάσεων μόνο για τέσσερις μήνες, παρατείνοντας τη μακροχρόνια εργασιακή ομηρία μας. Αυτό αποτελεί μια ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη, καθώς είναι η πρώτη φορά που οι συμβάσεις μας δε θα έχουν διάρκεια 10 μήνες, αλλά θα ξεκινούν την επόμενη σχολική χρονιά από την 1η Σεπτέμβρη και θα λήγουν στις 31 Δεκέμβρη 2015». Με βάση τα δεδομένα, υπογραμμίζει πως είναι φανερό τι θα ακολουθήσει: «Να οδηγηθούμε στην απόλυση και να παραδοθεί η καθαριότητα των σχολείων σε εργολάβους ιδιώτες και ΚΟΙΝΣΕΠ».

«Τώρα οφείλουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα με περισσότερο πείσμα και αποφασιστικότητα, κλιμακώνοντας τον αγώνα μας», σημειώνει η Επιτροπή και καλεί εργαζόμενους, συνταξιούχους, σωματεία και φορείς να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ