Κυριακή 24 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Ο εφιαλτικός κόσμος της πλανητικής βίας

Εκεί, στο Γκέτεμποργκ της ψυχρόαιμης, υποτίθεται Σουηδίας, το ζεστό αίμα του πρώτου νεκρού και των πολλών τραυματισμένων, σημάδεψε τα χέρια των δολοφόνων και την αστραπιαία φοβισμένη περιοδεία του πλανητάρχη.

Και είναι να τους λυπάσαι για την κατάντια τους, τους δορυφόρους της ΝΑΤΟσυμμορίας και τους 15 της σκωληκοειδούς ευρωπαϊκής απόφυσης, γιατί μη έχοντας - όπως είπαν - πλαστικές σφαίρες, χρησιμοποίησαν πραγματικές στο ψαχνό. Και αν δεν είχαν και απ' αυτές, μπορεί να προχωρούσαν, όπως έκαναν και τα αφεντικά τους στη Γιουγκοσλαβία, σε πυρηνοφόρους πυραύλους.

Στη μικρή σκανδιναβική πόλη και για να μη διαταραχτεί η καλή χώνευση του Μπους του νεότερου και των δορυφόρων υποτακτικών, εκατοντάδες άνθρωποι από τις χιλιάδες που διαδήλωναν κατά της ιμπεριαλιστικής αγριότητας υποχρεώθηκαν να ξαπλώσουν πρηνείς, μέσα στη λάσπη, με τα χέρια δεμένα πάνω από το κεφάλι, ποδοπατούμενοι από τα άλογα των δυνάμεων καταστολής, τριγυρισμένοι από τα ντοπαρισμένα αγριόσκυλα της αστυνομίας.

Και ο πρωθυπουργός της σοσιαλδημοκρατικής νεοφιλελεύθερης θεραπαινίδας της ΕΥΡΩ-ΝΑΤΟ σύναξης, αντί συγγνώμης, εξαπέλυσε καταιγισμό τρομοκρατικών απειλών κατά του λαού του και των λαών του κόσμου, που αντιστέκονται με πολλαπλασιαζόμενη ταχύτητα και ένταση, στην υποταγή στα συμφέροντα του κεφαλαίου και της άγριας εκμετάλλευσης.

Από κοντά ο μέγας τοπάρχης καγκελάριος του Ευρωπαϊκού Διευθυντηρίου προανήγγειλε μέτρα για μια Ευρώπη φρίκης όπου μόνο τα συρματοπλέγματα και τα ηλεκτροφόρα σύρματα δεν κατονομάστηκαν, αλλά υπονοήθηκαν.

Οπου η Ευρώπη (τους) θα πορεύεται ως ένα στρατόπεδο εγκλεισμού και αποκλεισμού των «εισβολέων» και όπου και αυτή η συνθήκη του Σένγκεν, πρόδρομο επινόημα των τρομονόμων, και της καταστολής, θα χρησιμοποιείται σαν φυσαρμόνικα στα σύνορα ελέγχου για να «φιλτραριστούν» και να αποκλειστούν οι «χούλιγκανς», όπως αποκάλεσε τους αγωνιστές των λαϊκών κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας.

Αφρονες, υποτακτικοί, περίφοβοι και ιταμοί, μπροστά στη λαϊκή οργή, αυτοϊκανοποιούνται, πιστεύοντας, ότι μπορούν να σταματήσουν την κοινωνική έκρηξη, δεσμώτες ουσιαστικά οι ίδιοι, στα περίκλειστα στρατόπεδα των συμφερόντων τους.


Του Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προβάλλει ως «λύση» την επιτάχυνση της ίδιας εγκληματικής πολιτικής(2023-06-16 00:00:00.0)
Καταδικάζουν την άγρια καταστολή στη Γαλλία(2018-12-12 00:00:00.0)
Καθρέφτης της ΕΕ και της αστικής δημοκρατίας η άγρια καταστολή(2018-12-08 00:00:00.0)
Βία στη βία(2004-09-09 00:00:00.0)
«Ενιαία στάση» και ευρω-διαμάχες...(2003-02-20 00:00:00.0)
Νέο πολυγλωσσικό κανάλι(1996-01-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ