Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 26 Ιούνη 2001 - αριθ. φύλλου: 8003

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Κεντρική στρατηγική με άξονα την πρόληψη

Το ΚΚΕ υποστηρίζει την αναγκαιότητα ύπαρξης μιας κεντρικής στρατηγικής για την αντιμετώπιση της τοξικομανίας, που θα έχει σαν κεντρικό στοιχείο της την πρόληψη, τονίζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του Κόμματος. Ανάγκη ο αγώνας για τη χειραφέτηση της νεολαίας, τονίζει το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ. Πλήθος εκδηλώσεων σήμερα. Το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών οργανώνει συγκέντρωση και πορεία στα Προπύλαια, ώρα 6.30 μ.μ.


ΣΕΛ.  30   -   31

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στους αγώνες με ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ η διέξοδος

Προσκλητήριο κοινής δράσης και αγώνα προς τους εργαζόμενους και το λαό γενικότερα απηύθυνε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στο κατάμεστο γήπεδο της Καλλιθέας. «Δύο επιλογές υπάρχουν, σημείωσε η ΓΓ του ΚΚΕ, αναδείχνοντας τα πραγματικά διλήμματα που στέκουν μπροστά στους εργαζόμενους και παρουσιάζοντας την πολιτική πρόταση του Κόμματος: `Η να συμμορφωθεί ο λαός με τη σημερινή κατάσταση και επομένως να είναι καταδικασμένος να διαπραγματεύεται το πόσα θα χάσει, ή να βάλει πλώρη για έναν επιθετικό αγώνα για τα δικαιώματά του, που θα έχει προοπτική τη νίκη του στο επίπεδο της εξουσίας».

Σήμερα, σημείωσε η Αλέκα Παπαρήγα, δεν υπάρχει μόνον η καταιγιστική κατάργηση των λαϊκών και δημοκρατικών κατακτήσεων, αλλά και θετικά και χειροπιαστά αποτελέσματα από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, που μας επιτρέπουν να προχωρήσουμε πιο γρήγορα. Σήμερα, είναι πιο ώριμες οι συνθήκες, ώστε η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, να προβληματίσει και επηρεάσει. Αλλά και μεις είμαστε πιο ώριμοι και έτοιμοι να ανταποκριθούμε.

Η Αλέκα Παπαρήγα ανέδειξε, επίσης, τα μεγάλα προβλήματα πάνω στα οποία είναι δυνατό και αναγκαίο, να στεριώσει και διευρυνθεί σήμερα η κοινή πάλη και συσπείρωση, ενώ ανέλυσε διεξοδικά το ρόλο του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου, ως «μιας πρωτόγνωρης μορφής συμμαχίας για τη χώρα μας στις σύγχρονες συνθήκες».

(Ο «Ρ» δημοσιεύει σήμερα ολόκληρη την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ).


ΣΕΛ.  9   -   13


ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
Πλούσιος προβληματισμός

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία προχτές, Κυριακή, οι εργασίες της Διεθνούς Συνάντησης Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, που φιλοξένησε το ΚΚΕ στην Αθήνα και είχε θέμα το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα


ΣΕΛ.  6   -   7
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ
Πρόκληση προς το γιουγκοσλαβικό λαό

Με συνοπτικές διαδικασίες προωθεί η κυβέρνηση του Βελιγραδίου το πραξικοπηματικό κυβερνητικό διάταγμα παράδοσης του Σ. Μιλόσεβιτς στο δικαστήριο της Χάγης, υποκύπτοντας στους ΝΑΤΟικούς εκβιασμούς


ΣΕΛ.  17
ΠΓΔΜ
Σε ρόλο εμπρηστή, ΝΑΤΟ και ΕΕ...

ΝΑΤΟ και ΕΕ εξαντλούν κάθε δυνατότητα για να οξύνεται η ένταση στην ΠΓΔΜ και να γίνεται αδύνατη η ειρηνική πολιτική λύση, ώστε να προετοιμάζεται η κλιμάκωση της στρατιωτικής επέμβασής τους στη γειτονική χώρα


ΣΕΛ.  20   -   21
ΓΙΑΤΡΟΙ ΙΚΑ
Η κυβέρνηση «σφυρίζει αδιάφορα»...

Καμιά ουσιαστική δέσμευση δεν ανέλαβε ο υπουργός Υγείας στη χτεσινή συνάντηση με την Ομοσπονδία των γιατρών του ΙΚΑ. Σήμερα η παναττική συγκέντρωση των γιατρών στο υπουργείο Υγείας, ώρα 10 π.μ.


ΣΕΛ.  26

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ